دانلود پایان نامه پزشکی با عنوان رابطه ی طول مدت دیابت با ابعاد سلامت عمومی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت بیماران دیابتی (فایل word)

آیا طول مدت دیابت بر کیفیت زندگی و سلامت عمومی بیماران دیابتی تاثیر دارد؟ و از آن مهم تر سیر کاهش احتمالی کیفیت زندگی در این بیماران به چه شکل است؟ در این تحقیق به بررسی رابطه ی طول مدت دیابت با ابعاد سلامت عمومی وکیفیت زندگی مرتبط با سلامت بیماران دیابتی می پردازیم. می توانید این پروژه رشته پزشکی را به صورت فایل word دانلود نمایید.
قیمت : 2,020,000 ریال
شناسه محصول : 2010423
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار: 1399
تعداد صفحات فارسي : 70
نوع فایل های ضمیمه : word
حجم فایل : 403 Kb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : پایان نامه پزشکی با عنوان رابطه ی طول مدت دیابت با ابعاد سلامت عمومی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت بیماران دیابتی (فایل word)

چکیده

نادیده گرفتن کیفیت زندگی منجر کاهش انگیزه، ناامیدی و کاهش فعالیت های اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی شده و بر توسعه اجتماعی-اقتصادی اثرگذار است. شناسایی و رفع این مشکلات با توجه به هزینه‌های بالایی که برای فرد و جامعه دارد از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این مطالعه رابطه‌ی بین طول مدت دیابت بر کیفیت زندگی و سلامت عمومی بیماران دیابتی مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روش‌ها:

در یک مطالعه مقطعی تحلیلی 200 نفر از  بیماران دیابتی با بیش از یک سال سابقه که مبتلا به دیگر بیماریهای مزمن نبودند وارد مطالعه شدند. سپس با استفاده از پرسشنامه های کیفیت زندگی بیماران دیابتی(DQOL) 15 سوالی و سلامت عمومی GHQ28 از نظر کیفیت زندگی و سلامت عمومی مورد بررسی قرار گرفتند. 

نتیجه‌گیری:

یافته‌های مطالعه ما نشان داد که طول مدت بیماری دیابت بر کیفیت زندگی و سلامت عمومی بیماران دیابتی تاثیر داشته و با افزایش مدت بیماری کیفیت زندگی کاهش داشته و از طرفی با  افزایش مدت بیماری نمره سلامت عمومی افزایش نشان می داد و نیز کیفیت زندگی در بیماران با درمان خوراکی بیشتر بود. همچنین میزان شیوع افسردگی در بیماران نسبتاً بالا بوده که با توجه به کاهش کیفیت زندگی با افزایش مدت ابتلا و از طرفی افزایش نمره سلامت عمومی با افزایش مدت ابتلا لازم است تا تدابیری به منظور افزایش سطح کیفیت زندگی  و سلامت عمومی در شروع بیماری دیابت اتخاذ گردد تا بروز عوارض سلامت عمومی و بویژه افسردگی و اختلالات خلقی که تشدید سیر بیماری دیابت را به همراه دارند پیشگیری شود. می توانید این پروژه رشته پزشکی را به صورت فایل word دانلود نمایید.

ضرورت انجام تحقيق

بیماری دیابت شایع ترین اختلال غدد درون ریز انسان بوده [1] و علت آن سوء عملکرد در سوخت و ساز گلوکز، به دنبال اختلال در تولید یا بهره‌گیری از هورمون انسولین می‌باشد. دیابت 3 شکل اصلی دارد: نوع یک یا وابسته به انسولین(Insulin Dependent Diabetes Mellitus)، نوع 2 یا دیابت غیر وابسته به انسولین(Non-Insulin Dependent Diabetes Mellitus) و همچنین دیابت بارداری (Gestational Diabetes Mellitus)[2].

سلامت عمومی عبارت است از پاسخ سه گانه جسمی،روانی و اجتماعی نسبت به محرک های داخلی و خارجی در جهت نگهداری ثبات و راحتی[9]. سلامت عمومی، صرفا نداشتن بیماری یا ناتوانی نیست بلکه حالتی از رفاه بوده که با توجه به آن فرد قادر است با استرس های معمول زندگی کنارآمده، از نظر شغلی و تحصیلی مفید واقع شود و به عنوان بخشی از جامعه با دیگران مشارکت و همکاری کند[10].

بیماری ديابت از جمله اختلالات پزشکی است كه مي تواند علايم روانپزشكي داشته باشد.[17] از طرف دیگر اختلال های روانی یکی از مشکلات مهم بهداشتی هستند که می تواند موجب کاهش کیفیت زندگی و زیان های اقتصادی شوند.[8]مطالعات مختلفی وجود دارند که ارتباط دیابت با سطح پایین تر کیفیت زندگی[8, 17-21] و سلامت روان[18, 19, 22] را نشان می دهند. همچنین پژوهش ها نشان داده است که حتی والدین افراد دیابتی نیز دارای سلامت روان و کیفیت زندگی پایینی هستند[23, 24].

مفهوم کیفیت زندگی به این دلیل جایگاه مهمی دارد که در صورت عدم توجه می تواند منجر به نداشتن انگیزه، ناامیدی و کاهش فعالیت های اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی شود و در ابعاد عمیق تر بر توسعه اجتماعی-اقتصادی یک کشور اثرگذار باشد[25]. از طرف دیگر شناخت مشکلات روان شناختی این بیماران و تلاش در جهت رفع این مشکلات با توجه به هزینه های بالایی که برای فرد و جامعه دارد از اهمیت بسزایی برخوردار است[26, 27] اما از آن جایی که تاکنون مطالعه ای مبنی بر رابطه ی طول مدت دیابت بر این دو فاکتور مهم صورت نگرفته است بر آن شدیم تا به این پرسش پاسخ دهیم که آیا طول مدت دیابت بر کیفیت زندگی و سلامت عمومی بیماران دیابتی تاثیر دارد؟ و از آن مهم تر سیر کاهش احتمالی کیفیت زندگی در این بیماران به چه شکل است؟

فهرست مطالب

فصل اول معرفي پژوهش     1

1-1. بيان مسئله و ضرورت انجام تحقيق          2

1-2. اهداف         4

1-2-1. هدف اصلی            4

1-2-2. اهداف فرعی          4

1-3. سوالات پژوهش         4

1-4. تعريف واژه‌ها            6

فصل دوم: كليات پژوهش و مروري بر مطالعات مشابه      8

2-1. کلیات پژوهش            9

2-2. مروری بر مطالعات گذشته        19

فصل سوم: روش پژوهش     23

3-1. نوع پژوهش  24

3-2. جامعه پژوهش           24

3-3. نمونه پژوهش            24

3-4. روش نمونه‌گيري        24

3-5. حجم نمونه    25

3-6. معیارهای ورود و خروج مطالعه 25

3-7. ابزارگردآوري داده‌ها    25

3-8. رضایت و رعایت قوانین اخلاقی  27

3-9. طريقه‏ي انجام مطالعه   28

3-10. روش تجزيه و تحليل داده‌ها      30

3-11. ملاحظات اخلاقي      30

فصل چهارم: نتايج پژوهش    31

4-1. نتایج           32

فصل پنجم: بحث و نتيجه‌گيري           45

5-1. بحث یافته‏ها  46

5-3. نتیجه‌گیري    51

5-4. پيشنهادات     52

فهرست منابع        53

پيوست‌ها 59

چکیده انگلیسی      68

فهرست جداول

جدول 4-1: توزیع مشخصه‌های فردی بیماران دیابتی شهر سمنان در سال 1398           33

جدول 4-2: میانگین، انحراف معیار و توزیع نمرات کیفیت زندگی بیماران دیابتی شهر سمنان به تفکیک مشخصه‌های فردی       35

جدول 4-3: نتایج تحلیل رگرسیون عوامل موثر بر کیفیت زندگی بیماران دیابتی            36

جدول 4-4: میانگین، انحراف معیار و توزیع نمرات سلامت عمومی و اجزای آن در بیماران دیابتی شهر سمنان (سال 1398)    37

جدول 4-5: میانگین وانحراف معیار نمرات سلامت عمومی و زیرمقیاس‌های آن در بیماران دیابتی شهر سمنان در سال 1398    38

جدول 4-6: میانگین وانحراف معیار نمرات سلامت عمومی و زیرمقیاس‌های آن در سنین مختلف در بیماران دیابتی شهر سمنان در سال 1398        39

جدول 4-7: میانگین وانحراف معیار نمرات سلامت عمومی و زیرمقیاس‌های آن در بیماران دیابتی مجرد و متأهل شهر سمنان در سال 1398          40

جدول 4-8: میانگین وانحراف معیار نمرات سلامت عمومی و زیرمقیاس‌های آن به تفکیک نوع درمان در بیماران دیابتی شهر سمنان در سال 1398 41

جدول 4-9: میانگین وانحراف معیار نمرات سلامت عمومی و زیرمقیاس‌های آن به تفکیک مدت بیماری در بیماران دیابتی شهر سمنان در سال 1398            42


Keywords: دیابت کیفیت زندگی سلامت عمومی سلامت روان
این برای گرایش های: کلیه گرایش ها، کاربرد دارد. [ برچسب: ]

Skip Navigation Links