دانلود پایان نامه اقتصاد با عنوان تأثیر سرمایه کارآفرینی بر بهره وری کل عوامل تولید در ایران (فایل word)

آیا کارآفرینی بر بهره وری کل عوامل تولید در ايران تاثيري دارد؟ بررسی و تحليل ارتباط بین کارآفرینی و بهره وری کل عوامل تولید در ایران در چارچوب نظریه های تابع تولید و بهره وری از اهداف مشخص اين تحقيق رشته علوم اقتصاد مي باشد. می توانید این پژوهش رشته اقتصاد را به صورت فایل word دانلود نمایید.
قیمت : 1,085,000 ریال
شناسه محصول : 2010092
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار:
تعداد صفحات فارسي : 140
نوع فایل های ضمیمه : word
حجم فایل : 2 Mb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : پایان نامه اقتصاد با عنوان تأثیر سرمایه کارآفرینی بر بهره وری کل عوامل تولید در ایران (فایل word)

چکیده

هدف این مقاله برآورد تاثیر رابطه بین کارآفرینی و بهره¬وری کل عوامل تولید در ایران است. بهره‌وري و كارآفريني دو مقوله کلیدی در توسعه اقتصادی هستند كه در دهه‌هاي اخير در راهبرد‌هاي توسعه جايگاه ويژه‌اي يافته‌اند. كارآفريني معمولاً به رشد بهره‌وري مي‌انجامد و رشد بهره‌وري در توسعه اقتصادي و اجتماعي، بهبود وضع اشتغال، استاندارد كار، كنترل تورم و كاهش فقر اهميت دارد. جمعيت ايران جوان و عموماً تحصيل كرده‌اند، يعني ايران با عرضه بالقوه كارآفرينی مواجه است كه در صورت ايجاد بسترهاي مناسب مي‌توان اين نيروي بالقوه را به صورت عامل مولد درآورد و سطح فعاليت‌هاي كارآفريني را افزايش داد. همچنين، ايران كشوري است با اقليم‌هاي مختلف آب و هوايي و منابع طبيعي و تنوع زیستی، منابع فسيلي، نفت و گاز، راديواكتيو و از اين قبيل كه، نقطه قوت عظيمي براي ايجاد فرصت‌هاي كارآفرينانه در حوزه تولید و تجارت در سطح ملی و بین¬المللی است. می توانید این پژوهش رشته اقتصاد را به صورت فایل word دانلود نمایید.

مقدمه

شومپیتر كارآفرین را مهمترین عامل توسعه اقتصادی دانسته‌اند. وی معتقد است كارآفرین یك مدیر صاحب فكر و ابتكار است كه همراه با خلاقیت، ریسك¬پذیری، هوش، اندیشه، و وسعت دید، فرصت-های طلایی می¬آفریند. آئدریچ و کیلباچ  (2004) معتقد بودند که بنگاه¬ها تمایل دارند که تلاش¬ها و فعالیت¬های آنها اقتصادی باشد و بنگاه¬ها به سمت تبدیل فعالیت¬هایشان به فعالیت¬های علمی اقتصادی در حرکت می¬باشند زیرا فعالیت¬های علمی و اختراعات جدید می¬تواند باعث افزایش بهره¬وری و تولید در بنگاه¬ها گردد. هوگو ارکن  و همکارانش (2009) در تحقیق خود تحت عنوان بهره¬وری کل عوامل تولید و نقش کارآفرینی به بررسی عوامل مؤثر بر بهره¬وری کل عوامل تولید در بین 20 کشور   در بازه زمانی (1971-2002) پرداختند. آنها نشان دادند وقتی متغیر کارآفرینی به مدل¬های سنتی بهره¬وری اضافه می¬شود اثر معناداری روی بهره¬وری کل عوامل تولید دارد، درحالی¬که اثرات باقی¬مانده اساسا یکسان می-ماند. آنها از متغیر¬های سرمایه تحقیق و توسعه ( ) داخلی، سرمایه تحقیق و توسعه خارجی، پیشرفت تکنولوژیکی، باز بودن اقتصاد، سرمایه انسانی و سرمایه کارآفرینی در مدل خود استفاده کردند.

با توجه به ادبیات موضوع و بررسی مبانی نظری و مرور پیشینه و شناخت جامعه آماری، مدل¬های تجربی شناسایی و تصریح می¬شود. با استفاده از داده¬های سری¬زمانی دوره 1338-1386 و به کمک تکنیک  و   مدل بهره¬وری کل عوامل تولید برای اقتصاد ایران برآورد می¬گردد.

 نتایج حاصل از تحقیق انجام یافته نشان می¬دهد که سرمایه کارآفرینی –با تعریف عملیاتی کارفرمایان از نظر آماری تاثیر مثبت و معناداری، در کوتاه¬مدت و بلندمدت بر بهره¬وری کل عوامل دارد. همچنین سرمایه انسانی تاثیر مثبت و معنادار دارد با وجود آن، سطح قیمت¬ها، چنان¬که انتظار می¬رفت، از نظر آماری تاثیر منفی بر بهره¬وری کل عوامل دارد. اما با همان شرایط، سرمایه کارآفرینی با تعریف عملیاتی خویش¬فرما از نظر آماری تاثیر منفی و معنادار بر بهره¬وری کل عوامل دارد. در هر دو مدل برآورد شده بیشترین تاثیرگذاری را سرمایه انسانی بر بهره¬وری کل عوامل دارد پس از آن سرمایه کارآفرینی تاثیرگذار است.

بيان مسأله اساسي تحقيق

بهره¬وری یکی از مفاهیم مهم در اقتصاد به شمار می¬آید و نشان دهنده رابطه ميان استفاده از عوامل تولید و محصول تولید شده مي¬باشد. در عصر حاضر بهره¬وري را يك روش، يك مفهوم و يك نگرشي درباره كار و زندگي مي¬نامند و در واقع به آن به شكل يك فرهنگ و يك جهان¬بيني مي¬نگرند. بهره¬وري در همه شئونات كار و زندگي فردي، اجتماعي مي¬تواند دخيل باشد و يك شاخص تعيين¬كننده درآمد سرانه هر كشور است و در افزايش درآمد سرانه يك كشور نقش بسزايي دارد. با استفاده از شاخص¬هاي بهره¬وري مانند بهره¬وری کل عوامل، مي¬توان بکارگیری توام و کارآمد عوامل تولید و همچنین درجه مشارکت و پیشرفت فناوری در رشد اقتصادی را اندازه¬گیری كرد. توسعه و گسترش بهره¬وري در يك سازمان و مجموعه، به ایجاد محصول بیشتر از ناحیه تقویت کارایی ناشی از آموزش کارکنان و ارتقا سطح دانش و مهارت آنان، کسب مدیریت، نوآوری، تکنیک¬ها و فناوری¬های مدرن و سپس به بهبود مدیریت سازمانی کمک می¬کند.

امروزه مقوله کارآفرینی از سوی بسیاری از کشورهای جهان بعنوان یکی از مقولات مهم و تحول¬آفرین آغاز هزاره سوم، مورد توجه و عنایت خاص واقع گردیده است. همچنين دليلي است بر مزیت و شایستگی رقابتی بنگاه¬ها، ملت¬ها و کشورها و نیز بعنوان استراتژی مهم توسعه كه از جانب اقتصاددانان و صاحب¬نظران مختلف نام برده شده است. يكي از عواملي كه در سال¬هاي اخير بر نقش و اهميت آن در افزايش بهره¬وري تاكيد فراوان شده است، موضوع كارآفريني است. در سال¬هاي اخير همواره کارآفرینی یک مکانیزم مهم برای خلق ارزش¬افزوده در اقتصاد به¬شمار مي¬رود.

این جایگاه از آن جهت برای کارآفرینی تعریف شده است که همه روزه بیش از پیش شاهد پیشرفت-های مهم در عرصه های مختلف حیات ملی کشورها که ریشه در فعالیت¬های اصیل کارآفرینانه دارد، می-باشیم. به گونه¬ای که اثرات، تبعات و نتایج ارزشمند کارآفرینی عامل اصلی شکوفایی، رشد و توسعه در ابعاد اقتصادی و اجتماعی را در اذهان و باورها مطرح ساخته است. با توجه به اهميت روزافزون مطالعه و بررسي تاثيرات مختلف كارآفريني بر متغيرهاي اقتصادي، در اين تحقيق به بررسي رابطه بین کارآفرینی و بهره¬وری کل عوامل توليد در ايران پرداخته می¬شود.

اهميت و ضرورت كارآفريني

اقتصاد جهاني در حال ايجاد تغييراتي بنيادي و اساسي براي سازمان¬ها و صنايع در سرتاسر جهان است. اين تغييرات، کشورهای مختلف را ملزم می¬سازند تا به¬طور دقيق هدف خود را بررسي كرده، توجه فراواني به انتخاب و دنبال كردن راهبردهايي داشته باشند كه منتهي به سطوحي از موفقيت با احتمال موفقيت بالا براي بسياري از افراد جامعه گردد. بسياري از کشورهای در حال توسعه در پاسخ به تغييرات سريع و چشمگيري كه در محيط خارجي و داخلی¬شان ايجاد شده است، ساختار عمليات خود را بنيادي نو افكنده¬اند، درواقع، پس از سال¬ها تغيير ساختار، برخي از اين کشورها از لحاظ فرهنگي، تجاري يا رقابتي با سایر کشورها كمتر شباهتي دارند. قرن جديد شاهد تاكيد کشورها بر سرمایه انسانی و مخارج تحقیق و توسعه و پافشاری آنها بر ابداعات و نوآوري است. اين تاكيد جديد بر انديشه كارآفريني در اثناي اقتصاد كارآفريني در دهه¬هاي ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ توسعه يافت.

پيتر دراكر  (1964)، كارشناس مشهور در امر مديريت، چهار توسعه اصلي را شرح مي¬دهد كه پيدايش اين اقتصاد را توضيح می¬دهد. نخست، تكامل سريع علم و فن¬آوري، استفاده از حركت¬هاي كارآفريني با فن¬آوري بالا را غنا بخشيد. دوم، تمايلات جمعيتي نظير وجود خانواده¬هاي دو شغلي، ادامه تحصيل بزرگسالان و بالا رفتن ميانگين سن جمعيت باعث شد تا پروژه¬هاي اقتصادي جديدي پا بگيرند. سوم، بازار سرمايه¬گذاري به يك مكانيزم تامين مالي براي فعاليت¬هاي كارآفريني تبديل شد. چهارم، صنايع آمريكا رفته¬رفته فراگرفت كه چگونه كارآفريني را اداره كند (کوراتکو و هاجتس  2003).

با در نظر گرفتن مطالب فوق مطالعه کارآفريني به چندين دليل مهم است اول، کارآفريني منجر به نوآوري و تغيير فني مي¬شود و از اين ¬رو رشد اقتصادي ايجاد مي¬نمايد. دوم، همان¬طور که اقتصاددانان اتريش مطرح کرده¬اند، کارآفريني فرآيندي است که بدان وسيله عرضه و تقاضا برابر مي¬گردد. سوم، کارآفريني فرآيند مهمي است که بدان وسيله دانش جديد تبديل به کالا و خدمات مي¬شود. چهارم، کارآفريني يک حرفه مهم شده است و لازم است نقش آن را در توسعه سرمايه انساني بشناسيم. نقش كارآفريني در توسعه اقتصادي منحصر به افزايش بازده و درآمد سرانه نيست، بلكه شامل پايه¬گذاري و آغاز اعمال تغييرات ساختاري در فعاليت اقتصادي و اجتماعي است. اين تحول با رشد و افزايش بازده همراه است كه امكان تقسيم بين شركت¬كنندگان مختلف را بيشتر فراهم مي¬كند. چه چيزهايي در یک منطقه و کشور می¬تواند توسعه و تحول مورد نياز را تسهيل كند.

براساس يك تحقيق انجام گرفته در سوئد، از هر ۱۰ شغل جديد، 7 شغل توسط شركت¬هاي كارآفرين ايجاد مي¬شود. توجه عمومي در محيط تجاري امروزي بر كوتاه¬سازي چرخه زندگي تجاري و محيطي مي¬باشد، در نتيجه، جريانات سودآوري آينده از عمليات جاري نامطمئن هستند و فعاليت¬هاي تجاري نياز دارند تا در جستجوي دائمي براي فرصت¬هاي جديد باشند. بنابراين آنها مي¬توانند از بكارگيري گرايش استراتژيك كارآفريني سود ببرند، گرايش استراتژيک شامل اراده براي خلاقيت است تا دوباره جواني را به بازار ارائه دهد تا قبول مخاطرات، توليدات، خدمات و بازارهاي نامطمئن را امتحان كند و از رقباي خود در جهت دست¬يابي به فرصت¬هاي بازاري جديد فعال¬تر باشد.

فهرست مطالب

چکیده:    1

فصل اول: كليات تحقيق       3

1-1: مقدمه          4

1-2: بيان مسأله اساسي تحقيق            5

1-3: اهمیت و ضرورت انجام تحقيق   6

1-5: جنبه جديد بودن و نوآوري در تحقيق        9

1-6: اهداف مشخص تحقيق  10

1-7: سؤالات تحقیق           10

1-8: فرضيه‏هاي تحقیق       10

1-9: تعريف واژه‏ها و اصطلاحات فني و تخصصی         10

1-10: روش شناسی تحقیق   13

1-11: روش ها و ابزار گردآوری اطلاعات       14

فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه موضوع         16

2-1: مقدمه          17

2-2: بهره وری و انواع آن   18

2-2-1: بهره‌وري جزئی عوامل توليد و اندازه‌گيري آنها     18

2-2-1-1: بهره‌وري سرمايه  18

2-2-1-2: بهره‌وري نيروي كار         19

2-2-1-3: بهره‌وري مواد واسطه        20

2-2-1-4: بهره‌وري انرژي  20

2-2-1-5: بهره وری سرمایه کارآفرینی            21

2-3: بهره‌وري كل عوامل توليد         21

2-3-1: تابع توليد و محاسبه بهره وری:            22

2-3-2: تابع توليد كاب‌ـ داگلاس          23

2-3-3: تابع توليد با كشش جانشيني ثابت( )       24

2-3-4: تابع توليد ترانسلوگ 25

2-3-5: تابع توليد ترانسندنتال(متعالي)  25

2-4: عوامل مؤثر در افزایش بهره‌وري            26

2-5: مبانی نظری بهره وری و کارآفرینی         28

2-6: مطالعات تجربی و پیشینه موضوع           31

2-7 :نتیجه گیری   40

ضمیمه فصل دوم   42

فصل سوم: شناخت جامعه آماری و حقايق آشكار شده اقتصاد ايران     66

3-1: مقدمه          67

3-2: ويژگي‌هاي كليدي ساختار اقتصادي           67

3-2-1: ویژگی های نیروی انسانی در اقتصاد ایران         67

3-2-1-1: جمعیت  68

3-2-2:اشتغال و بازار کار    69

3-2-3:نقش نفت در اقتصاد ایران        71

3-3: تحلیل روند تحولات متغیرهای اقتصاد کلان            73

3-3-1:تولید و رشد اقتصادی 73

3-3-2: بهره وری کل عوامل تولید     76

3-3-3: سرمایه کارآفرینی    82

3-3-4: سرمایه انسانی        84

3-3-5: نرخ تورم  87

3-3-5-1:بررسی وضعیت اجمالی تورم در اقتصاد ایران   88

3-4: نتیجه گیری   90

فصل چهارم: تصريح مدل؛ تكنيك تخمين و تحليل نتايج      93

4-1: مقدمه          94

4-2: شناسایی و تصریح مدل 94

4-3: تکنیک تخمین            96

4-3-1: الگوی خودتوضیح با وقفه هاي گسترده( )           96

4-3-2: تعیین تعداد وقفه های بهینه و شکل الگوی تصحیح خطای برداری      99

4-4: نتایج تخمین مدل و تحلیل برآوردها           101

4-4-1: نتایج تخمین مدل بهره وری کل عوامل تولید: مدل اول        101

4-4-1-1: نتایج حاصل از تخمین مدل تصحیح-خطا((ECM:           103

4-4-1-2: بررسي مسئله واريانس ناهمساني       103

4-4-1-3: بررسي مسئله خودهمبستگي در مدل   104

4-4-1-4: آزمون رمزی برای تصریح شکل تبعی           105

4-4-1-5: آزمون نرمال بودن            106

4-4-2: نتایج تخمین مدل بهره وری کل عوامل تولید: مدل دوم        107

4-4-2-1: نتایج حاصل از تخمین مدل تصحیح-خطا((ECM            108

4-4-2-2: بررسي مسئله واريانس ناهمساني       109

4-4-2-3: بررسي مسئله خودهمبستگي در مدل   109

4-4-2-4: آزمون رمزی برای تصریح شکل تبعی           110

4-4-2-5: آزمون نرمال بودن            110

4-5: نتیجه گیری   111

فصل پنجم: نتیجه گیری و ارائه پیشنهادات         113

5-1: مقدمه          114

5-2: خلاصه و نتیجه گیری  114

5-3: پیشنهادهای سیاستی     116

5-3-1: توسعه کارآفرینی     116

5-3-2: توسعه آموزش و سرمایه انسانی           118

5-3-3: سیاستهای کنترل تورم           119

پیوست    120

فهرست مآخذ         129

الف: فارسی          129

ب: انگلیسی          130

 

 

 

 

 

Keywords: کارآفرینی عوامل تولید ایران بهره وری
این برای گرایش های: کلیه گرایش ها، کاربرد دارد. [ برچسب: ]

Skip Navigation Linksصفحه اصلی > دپارتمان ها > دپارتمان علوم انسانی > علوم اقتصادی > گرایش ها > کلیه گرایش ها > محصولات قابل دانلود کلیه گرایش ها > پروژه های آماده کلیه گرایش ها > پایان نامه اقتصاد با عنوان تأثیر سرمایه کارآفرینی بر بهره وری کل عوامل تولید در ایران (فایل word)