دانلود تحقیق مهندسی صنایع با عنوان تصميم گيری چند معياره (فایل word)

تصمیم گیری چند معیاره چیست؟ تصمیم گیری چند معیاره را می توان مجموعه ای از روش ها و رویه هایی تعریف نمود که سعی دارند بر روی چندین شاخص یا معیار اغلب ناسازگار، تحلیلی مناسب جهت انتخاب یک گزینه انجام دهند. تصمیم گیری چند معیاره اساساً شامل دو شاخه بهینه سازی چند معیاره و تحلیل تصمیم چند معیاره است. . در بحث تحلیل تصمیم چند معیاره این مسئله مطرح است که مقایسه بین کنش های بالقوه باید جامع و فراگیر بوده و همه معیارها را در نظر بگیرد. می توانید این تحقیق مهندسی صنایع را به صورت فایل word دانلود نمایید.
قیمت : 725,000 ریال
شناسه محصول : 2009755
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار: 1393
تعداد صفحات فارسي : 15
نوع فایل های ضمیمه : word
حجم فایل : 224 Kb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : تحقیق مهندسی صنایع با عنوان تصميم گيری چند معياره (فایل word)

چکیده

تصميم گيري ابزاري است كه براي شكل دادن به آينده مثبت از آن استفاده مي كنيم  به عبارتي فرايندي است پيچيده شامل انواع توانايي هاي فكري ونيزداشتن اطلاعات در مورد تصميمي كه مي خواهيم بگيريم. مجموعه پيش رو به معرفي يكي از بهترين روش هاي تصميم گيري و رتبه بندي گزينه ها مي پردازد. تلاش شده است تا با ادبياتي روان، همراه با ارايه مصاديق كاربردي در حوزه ماموريت هاي وزارت كشور اين نهاد فرابخشي را در اخذ بهترين تصميم ها و رتبه بندي گزينه ها با رويكرد توانمند سازي و سيستم پشتيبان تصميم گيري ، ياري نمايد. می توانید این تحقیق مهندسی صنایع را به صورت فایل word دانلود نمایید.

مقدمه

بسياري از صاحبنظران مديريت معتقدند كه كانون اصلي مديريت را تصميم گيري تشكيل مي دهد. در واقع آنها انجام وظايفي چون برنامه ريزي، سازماندهي و كنترل را چيزي جز تصميم گيري نمي دانند. تصمیم گیری در دنیای پیچیده امروز به چالشی برای مدیران و سازمان ها تبدیل شده است . تعداد شاخص های تصمیم گیری ، تنوع معیارهای کمی و کیفی و لزوم در نظر گرفتن همزمان آنها ، اهمیت اثرات و پیامدهای تصمیم و عواملی نظیر آن بر پیچیدگی تصمیم ها می افزاید . از این رو بالاخص در دو دهه اخیر ، روش های ریاضی و دانش کامپیوتر در حل مسائل تصمیم گیری به یاری آنان شتافته و تکنیک ها و فنون تصمیم گیری چند معیاره و سیستم های پشتیبان تصمیم گیری را ایجاد نموده اند. در این مجموعه  فرایند  اجراي يكي از قدرتمندترين  روش های تصمیم گیری و رتبه بندي گزينه ها  را تشریح کرده و و به  مثال هاي كاربردي خاصه در حوزه ماموريت هاي وزارت كشور مي پردازيم .

تصميم گيري چند معياره

تصمیم گیری چند معیاره را می توان مجموعه ای از روش ها و رویه هایی تعریف نمود که سعی دارند بر روی چندین شاخص یا معیار اغلب ناسازگار، تحلیلی مناسب جهت انتخاب یک گزینه انجام دهند. تصمیم گیری چند معیاره اساساً شامل دو شاخه بهینه سازی چند معیاره و تحلیل تصمیم چند معیاره است. در حالی که تمرکز تصمیم چند معیاره بر مسائل چند معیاره ای با تعداد کمی گزینه و تحت شرایط عدم اطمینان است، بهینه سازی چند معیاره، مسائلی را پوشش می دهد که در یک ساختار برنامه نویسی ریاضی قابل حل بوده و تعداد اهداف آنها بیش از یکی است. از دهه 60این مبحث علمی آغاز شده و همچنان در حال تولید علم است و تعدادزیادی تئوری و الگوریتم در مقاله ها و کتاب های گوناگون ارائه شده است. در بحث تحلیل تصمیم چند معیاره این مسئله مطرح است که مقایسه بین کنش های بالقوه باید جامع و فراگیر بوده و همه معیارها را در نظر بگیرد. به همین منظور روش های مختلفی برای دسترسی به این هدف پیشنهادشده اند.

معيارهاي تصميم گيري

در بسياري از موارد نتيجه گيري ها وقتي مطلوب ومورد رضايت تصميم گيرنده است كه تصميم گيري بر اساس چندين معيار بررسي و تجزيه و تحليل شده باشند.براي مثال در انتخاب شغل معيارهايي مانند درآمد ماهانه، جغرفياي محل كار ، موقعيت  اجتماعي و ... مورد توجه قرار مي گيرد.

در حالت كلي در تعيين گزينه هاي مختلف منظور از معيار  عواملي است كه تصميم گيرنده به منظور افزايش مطلوبيت و رضايت خود ، مد نظر قرار مي دهد. معيار در تصميم گيري ممكن است شاخص يا هدف ارائه گردد.

فهرست مطالب

·         مقدمه

·         فرآيند تصميم گيري

·         تصميم گيري چند معياره

·         معيارهاي تصميم گيري

·         طيف بندي معيارها يا شاخص هاي  كيفي

·         تعيين روش امتيازدهي به شاخص ها

·         ماتريس تصميم گيري

·         مدل تصميم گيري و رتبه بندي TOPSIS

·         مراحل رياضي  روش تاپسیس

            حوزه پژوهش

            حوزه مركز دولت الكترونيك و فن آوري اطلاعات

            حوزه پشتيباني

            حوزه منابع  انساني

            حوزه انتخابات

            حوزه تقسميات كشوري

            حوزه توسعه

Keywords: تصميم گيری چند معياره (TOPSIS) ماتريس تصميم گيری
این برای گرایش های: کلیه گرایش ها، کاربرد دارد. [ برچسب: ]

Skip Navigation Links