دانلود پایان نامه مدیریت با عنوان بهبود کارایی متقاطع برای رتبه بندی عملکرد واحد های تصمیم گیرنده با استفاده از تحلیل پوششی داده ها (مطالعه موردی شرکت های بیمه تجاری ایران) (فایل word)

در این پایان نامه رشته مدیریت از روش تحلیل پوششی داده ها به عنوان یک ابزار قدرتمند، جهت ارزیابی عملکرد بیمه های ایران استفاده شده است. تحلیل پوششی داده‌ها (DEA) تکنیکی بر مبنای برنامه ریزی ریاضی برای مشخص کردن کارایی مجموعه‌ای از واحدهای تصمیم گیرنده (DMU) است. مدل‌های مختلف DEA در زمینه‌های گوناگون با داده‌های مختلف برای ارزیابی و رتبه بندی DMUها طراحی شده است. می توانید این پروژه مدیریت مالی را به صورت فایل word دانلود نمایید.
قیمت : 2,050,000 ریال
شناسه محصول : 2009693
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار: 1396
تعداد صفحات فارسي : 90
نوع فایل های ضمیمه : word
حجم فایل : 732 Kb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : پایان نامه مدیریت با عنوان بهبود کارایی متقاطع برای رتبه بندی عملکرد واحد های تصمیم گیرنده با استفاده از تحلیل پوششی داده ها (مطالعه موردی شرکت های بیمه تجاری ایران) (فایل word)

چکیده

در این پایان نامه  از روش تحلیل پوششی داده ها به عنوان یک ابزار قدرتمند، جهت ارزیابی عملکرد بیمه های ایران استفاده شده است. تحلیل پوششی داده‌ها (DEA) تکنیکی بر مبنای برنامه ریزی ریاضی برای مشخص کردن کارایی مجموعه‌ای از واحدهای تصمیم گیرنده (DMU) است. مدل‌های مختلف DEA در زمینه‌های گوناگون با داده‌های مختلف برای ارزیابی و رتبه بندی DMUها طراحی شده است .در این  پژوهش هر شرکت بیمه تجاری در ۸ شاخه فعالیت دارند یک DMU در نظر گرفته شده است.هر شرکت بیمه با مصرف منابع ، امکانات و ورودی ها اقدام به تولید و درآمد می کنند که تولید و در آمد در هر شاخه از فعالیت جداگانه معلوم است. با استفاده از مدل 6  روش کارایی متقاطع واحد های تصمیم گیرنده  که با مصرف  ورودی xبا توجه به فعالیت در Tشاخه مختلف ،Yرا تولید میکنند واحد های تصمیم گیرنده به فرم X,Yرا ارزیابی و رتبه بندی میکنند .بنابراین واحد های تصمیم گیرنده به فرم MULTY COMPONENT خواهد بود .که تا به حال روش سکستون برای داده هایی که هر  مولفه بردار  خروجی شامل چند مولفه باشد صورت نگرفته است .در این پژوهش  هدف ارزیابی و رتبه بندی  شرکت های بیمه تجاری ایران شامل بیمه اسیا –بیمه ایران –بیمه البرز –دانا –پارسیان –رازی –کار آفرین –نوین که در شاخه های اتش سوزی –باربری-حوادث –حوادث راننده –بدنه اتومبیل –شخص ثالث –مازاد –درمان –عمر -فعالیت دارند .بنابراین  هر بیمه تجاری به عنوان یک DMUیا واحد تلقی میگرددکه در شاخه های مختلف فعالیت دارند. می توانید این پروژه مدیریت مالی را به صورت فایل word دانلود نمایید.

مقدمه

همواره علم در خدمت رفع مشکلات  بشر و دستیابی به آرزوهای انسان بوده است. به این صورت که وسایل و ابزار مورد نیاز را در اختیار وی قرار داده است، که بدون استفاده از آن ابزار ،یا کار مورد نظر نشدنی است و یا دقیق و علمی صورت نمی پذیرد. پیشرفت های علمی انجام شده، خصوصا در قرون اخیر گواه این مطلب است که، برای رفاه بیشتر جوامع بشری باید به روش های علمی و دست آوردهای آن ها تکیه کرد.

در قرن بیستم، روش های علمی در علوم انسانی مانند مدیریت، اقتصاد و ... به کار برده شد که نتایج بسیار درخشان و کاربردی در پی داشت. یکی از علوم معرفی شده به دنیای اقتصاد و مدیریت، علم تحقیق در عملیات  است. این علم ابتدا در اواخر جنگ جهانی دوم برای ارایه استراتژی کاربرد تسلیحات، منابع و ... در بهترین حالت ممکن مورد استفاده قرار گرفت، اما به دلیل موفقیت های چشم گیری که در مساله نظامی پیدا کرده بود، توجه مدیران عرصه های مختلف را به خود جلب کرد و بدین گونه علم تحقیق در عملیات که از مدل های ریاضی برای حل مسایل استفاده می کرد، گسترش یافت.

در سال 1957، روش تحلیل پوششی داده ها (DEA) ، با استفاده از علم تحقیق در عملیات برای ارزیابی واحد های تصمیم گیرنده و کمک به مدیران در یافتن معایب و نقاط قوت هر واحد تصمیم گیری به جهان علم معرفی گردید. این روش اولین بار توسط پروفسور  غلامرضا جهانشاهلو وارد ایران گردد. در ارزیابی واحد های تصمیم گیرنده  (DMU  بسیاری از واحد ها کارا  ارزیابی می گردند، که برای تمایز این واحدها، از روش های رتبه بندی استفاده می شود. یکی از روش های رتبه بندی، روش کارایی متقاطع است که دارای محاسن و  معایبی است.

در این  پایان نامه  هر شرکت بیمه تجاری که در 8 شاخه فعالیت دارند به عنوان یک واحد تصمیم گیرنده  در نظر گرفته می شود .هر شرکت بیمه با مصرف منابع ،امکانات و ورودی ها ،اقدام تولید  و درآمد میکنند .که تولید و درامد  هر شاخه از فعالیت جداگانه معلوم است .

اهمیت موضوع

برای هر مدیری، تمایز بین واحدها با استفاده از ارزیابی عملکرد آن ها بسیار اهمیت دارد. خصوصا وقتی چند واحد کارا وجود دارد، تمایز بین کارا ها در اولویت تصمیم گیری قرار می گیرد. روش های رتبه بندی به کمک مدیر می آید تا در بین کارا ها تمایز قایل گردیده و آن ها را رتبه بندی کند. یکی از روش ها، کارایی متقاطع است که در برخورد با وزن های بهینه دگرین ناکارآمد است از ديدگاه بازاريابي، بیمه ها ارائه دهنده خدماتي هستند كه منعكس كننده تعهد بیمه نسبت به درك نيازهاي مشتري و ارائه خدماتي با كيفيت بالا است. ارزيابي عملكرد داراي بعد وسيعي در زمينه مسائل مربوط به جذب مشتري، مديريت هزينه، واسطه‌گري مالي و در نهايت كيفيت خدمات است. سهامداران نيز همواره خواهان حداكثر نمودن بازده سرمايه گذاري خود هستند. بنابراين در بررسي مالي، مي توان وضعيت بیمه ها را از سه بعد ساختار سرمايه، سود آوري و رشد ارزيابي نمود. در این مقاله از روش تحلیل پوششی داده ها به عنوان یک ابزار قدرتمند، جهت ارزیابی عملکرد بیمه های ایران استفاده شده است.

تحلیل پوششی داده ها

از سال 1975 فارل توانست با تعريف چند ورودي و يك خروجي براي هر واحد تابعي را تحت عنوان تابع توليد روي داده هاي پوشش دهد و به كمك اين تابع كارايي نسبي تمام واحدها را محاسبه نمايد. در سال 1978 كوپر وهمكارانش باتوسعه كارفارل به حالت چند ورودي و چند خروجي توانستند تكنيك جديدي را پايه ريزي نمايند كه بتواند با چندين عامل ورودي و خروجي، معياري براي عملكرد به دست آورد. اين تكنيك تحليل پوششي داده ها Data Envelopment Analysis (DEA)نام گرفت. اين روش بر پايه برنامه‌ريزي رياضي براي محاسبه عملكرد مجموعه‌اي از واحدهاي تصميم گيرنده Decision making Unit (DMU)  بوجود آمد در اين عمر كوتاه خود در تمام سازمانها از جمله بانكها، بيمه، كارخانه ها، مراكز آموزشي، بيمارستانها،‌ اتوبانها و…  براي ارزيابي عملكرد خود از اين تكنيك استفاده مي نمايند .لازم به توضيح است كه در اين تكنيك تمام شاخصهاي ورودي و خروجي مي تواند هر نوع  داده اي را داشته باشند. به عنوان مثال مي تواند كمي، كيفي، بازه اي، ترتيبي، فازي و يا احتمالي باشند.عملكرد يك مجموعه هم مي تواند مطلق اندازه گيري شود هم نسبي. عملكرد مطلق هر واحد حاصل مقايسه آن با استانداردهاي بين المللي است. و عملكرد نسبي حاصل مقايسه واحدها با هم و با استانداردي است كه از وضعيت فعلي از اين جامعه به دست آمده است، مي باشد. عملكرد مطلق به دلايل زير معمولاً مد نظر قرار نمي گيرد. استانداردهاي بين المللي يا موجود نيستند و يا استانداردها را نمي توان در اين جامعه بكار برد.

بشر همواره به‌دنبال راه‌حل مناسب برای استفاده حداکثری از منابع موجود بوده است. محدودیت عواملی مانند سرمایه، نیروی انسانی، انرژی و غیره موجب شد مساله ارزیابی عملکرد واحدها مورد توجه مدیران قرار بگیرد تا روشی برای استفاده بهینه از این‌گونه عوامل پیدا کنند. امروزه با توجه به پیچیدگی مسائل، حجم بالای اطلاعات، اثرات عوامل گوناگون بر عملکرد و غیره باعث شده است که محققان برای یافتن راهکارهای مناسب در جهت بهره‌وری بهتر مجبور به برخورد علمی با مسائل شده‌اند. در این راستا یکی از مسائل مهم، محاسبه کارایی واحدهای تصمیم‌گیرنده است. کارایی در مسائل تصمیم‌گیری یعنی خوب کار کردن، که کارایی هر واحد حاصل مقایسه شاخص‌های آن واحد با استانداردها می‌باشد. بهترین واحدهای تصمیم‌گیرنده روی مرزی قرار دارند که در اقتصاد خرد به آن تابع تولید گویند. تابع تولید تابعی است که ماکزیمم خروجی ممکن را از ترکیب ورودی‌ها فراهم می‌کند و برای محاسبه کارایی به تابع تولید نیاز داریم. برای بدست آوردن تابع تولید، عمده تحقیقات قبل از 1978 بر روی روشهای پارامتری بوده است. در این روش شکل خاصی از یک تابع، برای تخمین تابع تولید در نظر گرفته می‌شود و سپس با استفاده از روش‌های ریاضی، پارامترهای تابع مشخص می‌شود. روش مینیمم کردن مجموع قدرمطلق انحرافات، مینیمم کردن مجموع مربعات انحرافات، مینیمم نمودن ماکزیمم انحرافات، تابع کاب-داگلاس از جمله این روش‌ها هستند که اصطلاحا به روش‌های برازش منحنی  معروف هستند.

جامعه اماری تحقیق

يک جامعه آماري عبارت است از مجموعه‌اي از افراد يا واحدها که داراي حداقل يک صفت مشترک باشند. صفت مشترک صفتي است که بين همه عناصر جامعه آماري مشترک و متمايز کننده جامعه آماري از ساير جوامع باشد (آذر، مومني، 1383).

جامعه آماري این تحقیق شرکت های بیمه  تجاری ایران مانند بیمه ایران –بیمه دانا –بیمه اسیا –بیمه ما-بیمه رازی-بیمه پاسارگاد –بیمه کار افرین –بیمه پارسیان –بیمه سامان –بیمه دی – بیمه نوین میباشد .

با توجه به اینکه تمامی جامعه آماري در این پژوهش مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرند، لذا در این پژوهش نمونه گیری (به معنای انتخاب برخی از عناصر جامعه آماری ) مبنای تحقیق نخواهد بود .

فصل اول-کلیات تحقیق

1-1 مقدمه..........................................................................................................................         3

1-2اهمیت موضوع....... .......................................................................................................4

1-3 اهداف پژوهش...............................................................................................................         4

1-4 فرضیات (یا سوالات پژوهشی).................................................................................................   4

1-4-1سوالات  اصلی پژوهش ......................................................................................................    4

1-4-2 فرضیات پژوهش......................................................................................................5

1-5قلمروتحقیق...........................................................................................................................  5

1-5-1 قلمرو موضوعی ...............................................................................................................  5

1-5-2 قلمرو مکانی ...........................................................................................................           5

1-5-3قلمرو زمانی................................................................................................................5.

1-6 محدودیت های تحقیق.........................................................................................................5

1-7 روش تحقیق.........................................................................................................5.

1-9 تعریف واژه¬ها و اصطلاحات     5

فصل دوم- مبانی نظری و پیشینه تحقیق            7

بخش اول : مروری بر ادبیات تحقیق

2-1 -1مقدمه.......................................................................................     8

2-1 -2تحلیل پوششی داده ها ...............................................................................................9

2-1-2تعاریف اولیه .............................................................................................................11

2-1-3-1اصل شمول مشاهدات ......................................................................................................11

2-1-3-2 اصل بی کرانی اشعه .......................................................................................................11

2-1-3-3 اصل کمینه تحدب..........................................................................................................11

2-1-3-4 اصل امکان پذیری ..........................................................................................................12

2-1-3-5 اصل کمینه درون‌یابی.......................................................................................................12

2-1-4 مدل CCR.........................................................................................................................12

2-1-5 مدل BCC...............................................................................................................15

2-1-6کارایی........................................................................................................................17

2-1-6-1کارایی مطلق ...........................................................................................................17

2-1-6-2 کارایی نسبی.............................................................................................................18

2-1-7 ساختن مدل  T.D.Tمضربی با توجه به کارایی نسبی.............................................................18

2-1-8روش های  رتبه بندی..............................................................................................................20

2-1-8-1روش اندرسون پیرسون ......................................................................................................20

 2-2 پیشینه تحقیق......................................................................................................        21

2-2-1 پیشینه داخلی................................................................................................................       21

2-2-2 پیشینه خارجی.............................................................................................................        26

2-3 مدل مفهومی تحقیق............................................................................................................      34

فصل سوم-روش¬شناسی تحقیق...................................................................................................       45

3-1مقدمه................................................................................................................................    46

3-2 روش تحقیق........................................................................................................................   47

3-3 جامعه تحقیق..........................................................................................................................47

3-4- روش و ابزار گردآوری اطلاعات......................................................................47                           
3-5روش تجزیه و تحلیل داده ها ..................................................................48

48        3-6مدل پیشنهادی...........................................................................

3-6-1 مثالی برای درک روش کارایی متقاطع  برای رتبه بندی واحد  ها ...............................................51

3-6-2روش کارایی متقاطع برای رتبه بندی  واحد های تصمیم گیرنده ..............................................................51

3-6-3روش پیشنهادی  برای رتبه بندی شرکت های  بیمه تجاری در ایران ...............................54

فصل چهارم-یافته¬های تحقیق.......................................................................................         50

4-1 مقدمه................................................................................................           51

4-2 مطالعه  موردی ارزیابی عملکرد  رتبه بندی شرکت های بیمه تجاری ایران...........................51

4-2-1-1شاخص های ورودی شرکت های بیمه ایران....................................................................56

4-2-1-2شاخص های ورودی شرکت های بیمه اسیا....................................................................57

4-2-1-3شاخص های ورودی شرکت های بیمه البرز....................................................................58

4-2-1-4شاخص های ورودی شرکت های بیمه دانا....................................................................59

4-2-1-5شاخص های ورودی شرکت های بیمه پارسیان..........................................................60

4-2-1-6شاخص های ورودی شرکت های بیمه رازی....................................................................61

4-2-1-7شاخص های ورودی شرکت های بیمه کار افرین........................................................62

4-2-1-8شاخص های ورودی شرکت های بیمه نوین...................................................................63

4-2-1-9شاخص های ورودی شرکت های بیمه ما........................................................................64

4-2-1-10شاخص های ورودی شرکت های بیمه پاسارگاد.......................................................65

4-2-1-11شاخص های ورودی شرکت های بیمه دی....................................................................66

4-2-1-11شاخص های ورودی شرکت های بیمه سامان.................................................................67

فصل پنجم-نتیجه¬گیری و پیشنهادات...............................................................................        75

5-1 مقدمه.......................................................................................................    75

5-2 پژوهش در یک نگاه............................................................................................         75

5-3 بحث و نتيجه‌گيري.....................................................................................      77

5-4 پیشنهادات...........................................................................................           83

منابع..........................................................................................................................    86

 واژنامه فارسی به انگلیسی...............................................................................................................92

واژنامه  انگلیسی به فارسی ...............................................................................................................94

 

 

Keywords: تحلیل پوششی داده ها کارایی رتبه بندی روش سکستون
این برای گرایش های: مدیریت مالی، کاربرد دارد. سایر ، را ببینید. [ برچسب: ]

Skip Navigation Linksصفحه اصلی > دپارتمان ها > دپارتمان علوم انسانی > مديريت > گرایش ها > مدیریت مالی > محصولات قابل دانلود مدیریت مالی > پروژه های آماده مدیریت مالی > پایان نامه مدیریت با عنوان بهبود کارایی متقاطع برای رتبه بندی عملکرد واحد های تصمیم گیرنده با استفاده از تحلیل پوششی داده ها (مطالعه موردی شرکت های بیمه تجاری ایران) (فایل word)