دانلود تحقیق حقوق با عنوان نقش دفاتر اسناد رسمی در اجرای مفاد اسناد رسمی (فایل word)

هدف از تاسیس دفاتر اسناد رسمی عمدتا تنسیق و تنظیم روابط مالی مردم که خود تاثیر بسزایی در تضمین امنیت ِحقوقی جامعه و قانونمند بودن هریک از معاملات ِ منعقده و تامین سلامت معاملات و جلوگیری از مناقشات ، منازعات بی حدّ و حصر ناشی از عدم انطباق تمایلات طرفین متعاقدین با قوانین موضوعه مملکتی و عدم ثبت و ضبط اسناد می باشد. می توانید این تحقیق رشته حقوق را به صورت فایل word دانلود نمایید.
قیمت : 785,000 ریال
شناسه محصول : 2010512
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار:
تعداد صفحات فارسي : 35
نوع فایل های ضمیمه : word
حجم فایل : 46 Kb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : تحقیق حقوق با عنوان نقش دفاتر اسناد رسمی در اجرای مفاد اسناد رسمی (فایل word)

چکیده

هدف از تاسیس دفاتر اسناد رسمی عمدتا تنسیق و تنظیم روابط مالی مردم که خود تاثیر بسزایی در تضمین امنیت ِحقوقی جامعه و قانونمند بودن هریک از معاملات ِ منعقده و تامین سلامت معاملات و جلوگیری از مناقشات ، منازعات بی حدّ و حصر ناشی از عدم انطباق تمایلات طرفین متعاقدین با قوانین موضوعه مملکتی و عدم ثبت و ضبط اسناد می باشد. می توانید این تحقیق رشته حقوق را به صورت فایل word دانلود نمایید.

مقدمه

ازآنجا که حقوق اساسی جزئی از حقوق عمومی است و آن را از زمره ی حقوق داخلی می نامند که به روابط مربوط به دولت پرداخته و قواعد مندرج در قانون اساسی را بررسی کرده و با بررسی نهادهای سیاسی به چگونگی روابط بین فرمانروایان و فرمانبران با توجه به سلسله حقوق و تکالیفی که دولت و مردم نسبت به یکدیگر و خود فرمانروایان وجود دارد ، می پردازد .تبیین حقوق مدرن با تقسیمات آن اعم از حقوق اساسی ، حقوق مدنی ، حقوق اداری و سایر شقوق موجوده از علم حقوق اگرچه ریشه ای کهن و بستری به فراخنای تمدن بابِل ، کتیبه ی حمورابی ، الواح ده گانه ی موسی ، عدالت کورش و تمدن زردتشت و تمدن بزرگ اسلامی دارد. حقوق اساسی به مفهوم امروزی با انقلاب پارلمانی 1678 م انگلیس که به تشکیل پارلمان با عنوان نماینده حقوق مردم و تحدید اختیار پادشاه با عنوان قدرت مطلقه در قالب نظام مشروطه ی سلطنتی جان گرفته و با انقلاب 1874 امریکا و انقلاب 1879 فرانسه جان دوباره ای گرفته و با جنگ های انفصال امریکا ( 1925 م ) موضوع حذف نظام برده داری از سیستم اقتصادی جهان و تاسیس جامعه ی جهانی 1918 و سازمان ملل متحد 1945 و تشریع قوانین بین المللی منشور ملل متحد ، قوانین حقوق بشر ، حمایت از زنان  ، حمایت از اطفال،حمایت از آوارگان و پناهندگان دارای سرعتی درخور جهان پست مدرنیزم وشایسته ی کرامت انسانی گردید .

آنچه برما تکلیف است کوشش در تبیین حقوق ملت و وقوف ذوی الحقوق بر حقوق مسلمه ی خود با هر وسیله زبان ، کلام ، کتاب و رفتار صحیح خود می باشد ؛ آنچه این پژوهش دنبال می نماید تبیین  طرق ارائه ی خدمت دانشجویان رشته ی حقوق در آینده ای نه چندان دور پس از فارغ التحصیلی است . سردفتری اسناد رسمی به عنوان یکی از طرق ارائه ی خدمت و یکی از مظاهر تمدن و علم جدید حقوق مورد اهتمام این پژوهش می باشد .

لذا دفاتر اسناد رسمی نقش به‌سزایی در اجرای اسناد تعهدآور و لازم‌الاجرا دارند. جز اسنادی که مقررات خاصی برای اجرای آنها وضع گردیده و صدور اجرائیه نسبت به آنها در مراجع مربوطه یا ادارات ثبت اسناد و املاک صورت می‌گیرد، بقیه اسناد لازم‌الاجرا عموماً به دلیل تنظیم آنها در دفاتر اسناد رسمی از طریق همان دفاتر قابلیت صدور اجرائیه دارند.

وظایف و تکالیف سردفتر در صدور اجرائیه

به‌طور قطع سران دفاتر اعم از اسناد رسمی یا ازدواج و طلاق در تعیین و تشخیص صلاحیت بستانکار جهت صدور اجرائیه و احراز هویت وی مسؤولیت مهمی را به‌عهده دارند که با استناد به مواد آیین‌نامه اجرای مفاد اسناد رسمی مصوب 11/6/78 و دیگر مواد قانونی به تشریح این مسؤولیت خطیر می‌پردازیم.

 1 ـ مرجع صدور اجرائیه:

الف ـ در بند ”الف“ ماده 2 آیین‌نامه مذکور آمده است؛ «در مورد اسناد رسمی لازم‌الاجرا نسبت به دیون و اموال منقول و املاک ثبت شده و نیز املاک مورد وثیقه و اجاره مشمول قانون روابط موجر و مستأجر اعم از این‌که ملک مورد وثیقه و اجاره ثبت شده یا در جریان ثبت باشد از دفترخانه‌ای که سند را ثبت کرده است .....». بنابراین صدور اجرائیه نسبت به سندی که در آن شخص پرداخت دینی را تعهد نموده و تعهدات ایجاد شده راجع به اموال منقول و غیرمنقول بوده و دارای سوابق ثبتی باشد در دفترخانه‌ای که این‌گونه اسناد را تنظیم نموده است، به‌عمل می‌آید.

ب ـ راجع به مهریه و تعهداتی که ضمن عقد ازدواج و طلاق و رجوع بین زوجین مقرر شده باشد نیز در دفاتر رسمی ازدواج و طلاق اجرائیه صادر می‌گردد. (بند ”ج“ ماده 2 آیین‌نامه مذکور)

ج ـ اجرائیه جهت تخلیه مورد اجاره پس از انقضای مدت(موضوع بند 4 ماده 2 قانون موجر و مستأجر مصوب 1378) و راجع به وصول اجور معوقه در مواردی‌که مستأجر اجاره‌بها را پرداخت ننموده باشد (موضوع ماده 4 قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1362)3 در دفتر اسناد رسمی تنظیم‌کننده سند اجاره صادر می‌گردد (ماده 9 آیین‌نامه قانون موجر و مستأجر مصوب1378) لذا آگاهی سردفتر از تمامی قوانین و مقررات مذکور جهت صدور اجرائیه از موارد مهمی است که وظایف خطیری را برای سردفتر ایجاب می‌نماید.

در این تحقیق رشته حقوق به بررسی مواردی که در زیر عنوان شده است می پردازیم.

مقدمه

تاریخچه ی دفاتر اسناد رسمی

تعریف دفترخانه ی اسناد رسمی 

اهمیت دفاتر اسناد رسمی

تبیین جایگاه حقوقی دفاتر اسناد رسمی

وظایف و تکالیف سردفتر در صدور اجرائیه

نحوه صدور اجرائیه

موضوع صدور اجرائیه

نحوه صدور اجرائیه نسبت به اسناد رهنی مکرر در دفاتر اسناد رسمی

نحوه صدور اجرائیه در صورت اعراض از رهن

ارتباط دفاتر اسناد رسمی با حقوق خصوصی

ارتباط دفاتر اسناد رسمی با حقوق اساسی

 ارتباط دفاتر اسناد رسمی با حقوق اداری

جایگاه سران دفاتر اسناد رسمی در قانون اساسی

   وظایف دفترخانه و سردفتر

وظایف اختصاصی دفاتر اسناد رسمی 

شیوه نامه بهره برداری از دفتر الکترونیک سردفتر اسناد رسمی


Keywords: دفاتر اسناد رسمی اسناد رسمی لازم‌الاجرا
این برای گرایش های: کلیه گرایش ها، کاربرد دارد. [ برچسب: ]

Skip Navigation Links