دانلود تحقیق حقوق با عنوان بررسی صلاحیت اینترپل در جرایم محیط زیستی (فایل word)

در این مقاله به بررسی حدود و صلاحیت اینترپل در ایفای نقش در برخورد با جرایم محیط زیستی پرداخته شده است. از طرفی دیگر با تاکید بر نقش محیط زیست سالم به عنوان مبرم ترین نیاز بشر برای دستیابی به کیفیت زندگی بهتر و تحقق اهداف توسعه پایدار در قرن بیست و یکم اهمیت برخورد با جرایم تخریب محیط زیست تبیین گردیده است. می توانید این مقاله رشته حقوق را به صورت فایل word دانلود نمایید.
قیمت : 800,000 ریال
شناسه محصول : 2010371
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار: 1399
تعداد صفحات فارسي : 31
نوع فایل های ضمیمه : word
حجم فایل : 94 Kb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : تحقیق حقوق با عنوان بررسی صلاحیت اینترپل در جرایم محیط زیستی (فایل word)

چکیده

در این مقاله به بررسی حدود و صلاحیت اینترپل در ایفای نقش در برخورد با جرایم محیط زیستی پرداخته شده است. از طرفی دیگر با تاکید بر نقش محیط زیست سالم به عنوان مبرم ترین نیاز بشر برای دستیابی به کیفیت زندگی بهتر و تحقق اهداف توسعه پایدار در قرن بیست  و یکم اهمیت برخورد با جرایم تخریب محیط زیست تبیین گردیده است. می توانید این مقاله رشته حقوق را به صورت فایل word دانلود نمایید.

زمینه و هدف: این پژوهش به بررسی وظایف، نقش و صلاحیت پلیس جنایی بین‌المللی (اینترپل) به عنوان بالاترین سازمان بین المللی پلیسی در زمینه جرایم محیط زیستی است، می پردازد. از آنجایی که حکومت ها از نیمه دوم قرن بیستم قوانین سختگیرانه ای در خصوص حفاظت از محیط زیست به تصویب رسانده و مجازات هایی متفاوت اعم از کیفری و حقوقی و نسبتا سخت و یا از سر رفع تکلیف به علت وجود فشار از سوی جوامع بین المللی را برای آن در نظر گرفته اند، صلاحیت این سازمان در انجام معاضدت های قضایی- پلیسی در رابطه با این جرایم مورد بررسی قرار گرفته است.

روش تحقیق:  بر این اساس، بررسی جامع نقش اینترپل در زمینه مبارزه با جرائم بین المللی محیط زیست، با استفاده از روش کتابخانه ای و با رویکرد توصیفی – تحلیلی روش تحقیق این مقاله است.

نتیجه گیری و یافته ها: در مورد جرایم تخریب محیط زیست، نقش اینترپل در استرداد مجرمین فراری نقشی مهم و بی بدیل است. در فضای جرایم بین المللی محیط زیستی، اغلب قواعد و معاهدات حقوق بین-الملل محیط زیست که ناظر بر جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست هستند در مسیر جبران خسارات و نه جلوگیری از آن، از طرق محکومیت های مالی و یا اعمال تحریم ها حرکت نموده¬اند. لذا دامنه اقدامات اینترپل در این محور بر همکاری های آموزشی و اطلاع رسانی عمومی در جهت پیشگیری از جرم خلاصه خواهد شد. اما شدت و عمق فجایع تخریب محیط زیست، در جهان امروز به گونه¬ای است که ضرورت توسل به اقدامات قاطعانه¬تری در حوزه مورد بحث احساس می¬گردد، اقداماتی که عاملین آلودگی و تخریب محیط زیست را به عنوان مجرم بین المللی تحت تعقیب قرار دهد. این امر با استفاده از ظرفیت دیوان بین المللی کیفری امکان پذیر است.

مقدمه

رشد و توسعه فزاينده صنعت و تكنولوژي در دهه هاي اخير، گرچه آسايش را براي بشر درپي داشته است، ليكن حيات و زندگي انسان را با مشكل و دشواري هايي مواجه نموده و عواقب سوئي درپي داشته است، يكي از اين آثار سوء مربوط به آلودگي، تخريب و از بين رفتن محیط زیست است. حفاظت از محیط زیست به عنوان مبرم-ترین نیاز بشری برای دستیابی به کیفیت زندگی بهتر و تحقق اهداف توسعه پایدار در قرن بیست¬ویکم انکارناپذیر تلقی می¬شود که در عین حال با چالش¬های عدیده¬ای نیز روبه¬رو می¬باشد، چراکه انسان کنونی علیرغم درک نسبتاً قابل قبول از مفهوم محیط زیست، هنوز بر مدار توسعه بی¬رویه و ترجیح منافع کوتاه¬مدت فردی بر منافع بلندمدت زندگی می¬کند. بحران محيط زيست اينك به شكل يك مشكل جهاني و بين المللي درآمده و تلاش هاي گسترده اي از سوي كشورهاي مختلف و نيز سازمان ها و مجامع بين المللي و منطق هاي در جهت مقابله با آلودگي ها و تخريب محيط زيست صورت مي گيرد. در این راستا و با تاکید بر ازدیاد همکاری‌های بین‌المللی، سازمان پلیس بین‌المللی (اینترپل)  تاسیس گردیده است. 

آشنایی با پلیس بین المللی (اینترپل)

سازمان اینترپل در سال 1923 در وین اتریش تأسیس گردید. این سازمان که ابتدا تحت عنوان «کمیسیون بین المللی پلیس جنایی» فعالیت می کرد در سال 1956 با تصویب اساسنامه جدید خود به «سازمان بین المللی پلیس جنایی»  تغییر نام داد و مقر فعلی آن لیون فرانسه است.

یکی از مهمترین اقدامات اینترپل کمک های اطلاعاتی به کشورهای عضو و مبادله اطلاعات مهم مرتبط با جرائم از طریق صدور و انتشار اعلانهای بین المللی می باشد. دبیرخانه سازمان اینترپل رأساً و یا بنا به تقاضای کشورهای عضو اقدام به صدور اعلامیه هایی می نماید و آن را برای تمامی اعضاء می فرستد. در این اعلامیه ها اطلاعاتی در رابطه با هویت، نوع جرم، آثار شناسایی، عکس و ... افراد مجرم تحت تعقیب قید شده است. هدف این است که از این طریق با کمک پلیس کشورهای عضو بتوان اقدام به دستگیری فرد مذکور نمود.

مسئله مهم دیگر در رابطه با سازمان اینترپل که همواره محل مناقشه بوده، نوع سازمان(بین الدولی یا غیردولتی) و ماهیت حقوقی آن است. در این خصوص با بررسی نظرات مختلف صاحب نظران و مداقه در ویژگی ها، فعالیت ها و وضعیت بین المللی سازمان اینترپل علی الخصوص رابطه آن با سازمان ملل متحد و رهیافت این سازمان نسبت به اینترپل  و همچنین اختیارات و الزامات مصرح در اساسنامه سازمان اینترپل،  به نظر می رسد که بایدسازمان اینترپل را به عنوان یک سازمان بین المللی بین الدولی به رسمیت شناخت. در این مقاله به بررسی حدود و صلاحیت اینترپل در ایفای نقش در برخورد با جرایم محیط زیستی پرداخته شده است. می توانید این مقاله رشته حقوق را به صورت فایل word دانلود نمایید.

فهرست

چکیده     2

1- مقدمه 3

2-آشنایی با پلیس بین المللی (اینترپل)   4

3- اینترپل و اصول اعمال صلاحیت و استرداد مجرمین    7

4- اهمیت محیط زیست از منظر بین المللی        8

5- جرایم محیط زیستی        9

6- مفهوم امنيت و جرم انگاری بینالمللی محیط زیستی       14

7- مجازاتها در جرایم محیط زیستی     24

8- لزوم تدوین جرایم بین المللی زیست محیطی و بررسی صلاحیت اینترپل در این باره   25

9- نتیجه گیری      28

منابع و مآخذ         30

 

 


Keywords: اینترپل محیط زیست جرایم بین المللی
این برای گرایش های: کلیه گرایش ها، کاربرد دارد. همچنین این در گرایش های: محیط زیست، می تواند کاربرد داشته باشد. سایر ، را ببینید. [ برچسب: ]