دانلود پایان نامه شیمی با عنوان بررسی اثرات امواج مايکروويو براسانس و ترکيب شيميايي موجود در گونه ی گیاهی رزماری (فایل word)

در این تحقیق رشته شیمی به منظور بررسي اثرات امواج مايکروويو براسانس و ترکيب شيميايي موجود در گونه گیاه رزماری از برگ گونه در یک مرحله از پنج نقطه مختلف (دو نمونه در محدوده فشار قوی برق و یک نمونه در محدوده امواج موبایل و دو نمونه دیگر خارج از محدوده فشار قوی برق و موبایل) جمع اوری و خشک شد. سپس از نمونه توسط دستگاه کلونجر (تقطیر با بخار اب) اسانس گیری به عمل امد. سپس جهت بررسی ترکیب شیمیایی اسانس ها از دستگاه کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) استفاده شد. می توانید این پژوهش رشته شیمی آلی را به صورت فایل word دانلود نمایید.
قیمت : 1,750,000 ریال
شناسه محصول : 2009990
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار: 1392
تعداد صفحات فارسي : 100
نوع فایل های ضمیمه : word
حجم فایل : 9 Mb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : پایان نامه شیمی با عنوان بررسی اثرات امواج مايکروويو براسانس و ترکيب شيميايي موجود در گونه ی گیاهی رزماری (فایل word)

چکیده

یکی از گیاهان دارویی با ارزش، گیاه رزماری با نام علمی Rosmarinus officinalis می باشد که با طبیعت گرم و خشک، از خانواده نعناعیان، که پرورش گیاه رزماری در بیشتر نواحی ایران معمول و دارای خواص با ارزش متعددی از جمله خواص انتی اکسیدانی،ضدباکتری و ضد درد و دیابت می باشد.در این تحقیق به منظور بررسي اثرات امواج مايکروويو براسانس و ترکيب شيميايي موجود در گونه گیاه رزماری از برگ گونه در یک مرحله از پنج نقطه مختلف(دو نمونه در محدوده فشار قوی برق و یک نمونه در محدوده امواج موبایل و دو نمونه دیگر خارج از محدوده فشار قوی برق و موبایل)جمع اوری و خشک شد.سپس از نمونه توسط دستگاه کلونجر(تقطیر با بخار اب)اسانس گیری به عمل امد. سپس جهت بررسی ترکیب شیمیایی اسانس ها از دستگاه کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی(GC/MS)استفاده شد.نتایج نشان داد که ترکیبات عمده در طرح بیشتر شامل آلفاپینن(16HC10)، کامفن، بتاپینن،اکتانون (C8H16O)، بتامیرسن، 1و8 سینئول (C10H18O)می باشد. بعضی از این ترکیبات بسته به شرایط جغرافیایی و محیطی از جمله اب و هوا، خاک، میزان ابدهی، چند ساله بودن گیاه، کوددهی و ... و همچنین در محدود اثر این امواج یا بدون اثر این امواج میزان درصد این ترکیبات کم و زیاد می شود یا در بعضی از این مکانها بسته به شرایط گفته شده و تاثیر امواج فشار قوی برق و امواجBTS و یا خارج از محدوده این امواج این ترکیبات می توانند بصورت درصدهای متفاوت در این مکان ها ظاهر یا اصلا ظاهر نشوند. می توانید این پژوهش رشته شیمی آلی را به صورت فایل word دانلود نمایید.

مقدمه

محققان تأكيد دارند كه قرار گرفتن در معرض تشعشعات امواج، اثرات نامحسوسي بر سلامتي انسان دارد و اين اثرات به طول موج اشعه بستگي دارد .شواهد نشان مي دهد افرادي كه بيش از سايرين در معرض امواج الكترومغناطيسي هستند، معمولا در مراحل اوليه خواب فعاليت هاي مغزي بيش تري نسبت به سايرين داشته و احسا س آشفتگي دارند. بنابراين هنگامي كه ما از راحتي و آسودگي استفاده از لوازم الكتريكي  و تلفن هاي همراه لذت مي بريم و كارهاي روزمره خود را با آن ها انجام مي دهيم به طور همزمان در معرض اثرات منفي امواج الكترومغناطيسي قرار داریم، اما متأسفانه همه ما سعي داريم اين واقعيت كه استفاده مداوم و طولاني مدت از لوازم الكتريكي آسيب هايي بر بدن ما وارد میکند را ناديده بگيريم و به راحتي از كنار آن بگذريم . گزارش هاي علمي حاكي از آن است كه تلفن هاي همراه يكي از منابع اصلي توليد امواج الكترومغناطيسي هستند و دانشمندان بر اين عقيده اند كه استفاده از این وسيله ارتباطي مي تواند اثرات مخربي را بر سلامت انسان داشته باشد. امروزه پيشرفت تكنولوژي و به دنبال آن گشايش افق هاي تازه بر روي انسان قرن 21 از يكسو و بهبود وضعيت اقتصادي مردم در نقاط مختلف جهان از سوي ديگر سبب شده تا اقشار مختلف مردم به منظور راحتي كار و افزايش رفاه خود از ابزارهاي جديدي استفاده كنند . به نظر مي رسد كه استفاده از اين ابزارها علاوه بر فوايد آن، زيان هايي را براي كاربران آن ها به همراه دارد که از جمله آن ها مي توان به انتشار امواج الكترومغناطيسي از انواع دستگاه هاي تلفن همراه و وسايل برقي نظير مايكروويو، سشوار، سيستمهاي بي سيم، موتور ماشين ها، سيم هاي فشار قوي، انواع كامپيوترها و بسياري از لوازم برقي موجود در اطراف ما اشاره كرد كه همواره به عنوان تهديدي جدي براي سلامتي انسان ها محسوب مي شوند و ما را همواره در معرض ابتلا به ناهنجاري هايي قرار می دهد. تحقيقات دانشمندان روي پديده هاي الكتريكي و مغناطيسي و وابستگي آن ها نشان داد كه الكتريسيته و مغناطيس و نور از هم جدا نبوده و از يك جنس هستند و نور بخش كوچكي از آن است و فقط طول موج امواج انهاست كه اين پديده ها را از هم جدا مي كند. دو جسم كه داراي بار الكتريكي باشند بر يكديگر نيرو وارد مي كنند.

اثرات امواج مايكروويو بر بدن انسان

با افزايش كاربردي امواج الكترومغناطيسي در زندگي روزمره انسان، دانشمندان زيادي به فكر تحقيق در مورد خطرات احتمالي اين امواج افتادند و از سال  1940 تاكنون تحقيقات زيادي در اين مورد انجام شده است. قدر مسلم آن است كه اين امواج برسلامت انسان اثر سوء دارند، در اين رابطه توسط مؤسسات گوناگون استانداردهاي متعددي جهت تعيين سطح مضر بودن اين امواج براي انسان داده شده است كه از شروع وضع اين گونه استانداردها، تاكنون، مقدار آستانه مضر بودن اين امواج كم تر شده است، به گونه اي كه استانداردهاي اوليه سطحي را براي جذب انرژي الكترومغناطيسي توسط بدن مجاز دانستند، ولي پس از تحقيقات بيش تر مشخص شد الكترومغناطيسي توسط بدن مجاز دانستند، ولي پس از تحقيقات بيش تر مشخص شد كه آن استاندارد صحيح نبوده و مقدار كمتري از آن را بايستي مجاز دانست. استانداردهاي اوليه مقدار جذب انرژي توسط كل بدن را مدنظر قرار مي دادند ولي يك ميانگين را به صورت وات بركيلوگرم به عنوان آستانه قرار مي دادند و مقادير جذب انرژي بالاتر از آن مقدار را مضر و پايين تر از آن را مجاز مي دانستند. بعدها علاوه بر مقدار ميانگين انرژي جذب شده، در زمان معين مقادير ماكزيمم و نقطه جذب توان، توسط بدن را مدنظر قرار دادند.

مضرات امواج

جهان امروز ما از انواع وسایل الکتریکی و الکترونیکی پر شده است. اگرچه این وسایل زندگی روزمره ما را بسیار آسان تر نموده اند، اما با این حال به طور مخفیانه در حال آسیب رساندن به سلامتی ما هستند. دستگاه های الکترونیکی نظیر کامپیوترها، تلویزیون، موبایل، ماشین های شوینده، مایکروفر ها، همچنین بسیاری از لوازم الکتریکی، فرستنده ها و آنتن هایی که بیرون از خانه ها مورد استفاده قرار میگیرند، امواج پر قدرت و بسیار خطرناکی را از خود منتشر می سازند که برای سلامتی انسان مضر است. مطالعات و تحقیقات دانشمندان نشان میدهد ، حضور طولانی مدت در کنار این امواج مضر سبب بروز انواع ناراحتی ها، مرگ سلولی، ناباروری، تخریب دی اِن اِی ( DNA )، تومور و سرطان میشود. همچنین تشعشع این امواج برای بانوان باردار، سلول های در حال شکل گیری جنین و کودکان آسیب های جدی تری را به همراه خواهد داشت.

رزماری

یکی از گیاهان دارویی با ارزش، گیاه رزماری با نام علمی Rosmarinus officinalis می باشد که با طبیعت گرم و خشک، از خانواده نعناعیان، که پرورش گیاه رزماری در بیشتر نواحی ایران معمول می باشد. پرورش دهندگان عمده گیاه رزماری را در دنیا، کشورهای شمال آفریقا خصوصاً مراکش و تونس و کشورهای جنوب اروپا خصوصاً اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، یوگسلاوی و آمریکا تشکیل می دهند. از رزماری به صورت خوراکی در درمان اضطراب، سردرد، میگرن، فشار خون، نفخ و بی‌اشتهائی و به صورت موضعی بعنوان مسکن موضعی در درمان دردهای عضلانی و بیماریهای روماتیسمی استفاده می‌شود. همچنین بعلت عطر و طعم مناسب در صنایع آرایشی ـ بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. روغن رزماری یک روغن محرک است و از نظر رایحه و اثر، گرم و نافذ می‌باشد. اثر محرک رزماری روی سیستم اعصاب مرکزی بسیار برجسته است. مصرف رزماری چون موجب سهولت ترشح و دفع صفرا می‌شود از این جهت از آن در بیماریهای یرقان و نارسائی اعمال کبد استفاده بعمل می‌آورند.

گياهان دارويي

استفاده از گیاهان جهت درمان بیماری با تاریخ زندگی بشر همراه بوده است، یعنی زمانی که انسان پس از ابتلای به یک بیماری به جستجوی وسیله¬ای برای بهبود خود در محیط می¬پرداخت. جز توسل به گیاهان راه دیگری برای درمان خود نمی¬یافت. از آنجایی که همیشه گیاهان دارویی بصورت تازه در دسترس نمی¬باشند و در بسیاری از موارد ما احتیاج به ترکیب خاصی از گیاه داریم و احتیاج به کل گیاه نداریم و گیاه به صورت تازه مدت کمی قابل نگهداری است. لذا ناگزیر به فرآوری و استخراج مواد دارویی آنها هستیم.

امروزه در جوامع صنعتی و در بسیاری از کشورهای پیشرفته و درحال توسعه، استفاده از طب سنتی و گیاهان دارویی برای حفظ سلامتی، به‌دلیل افزایش اعتماد مردم به استفاده از این گیاهان، بسیار چشمگیر است، تقریباً بيش از 30درصد داروهای تهیه‌شده ی‌ دنیا دارای منشأ گیاهی هستند که یا مستقیماً از گیاهان عصاره‌گیری شده‌اند و یا بر اساس ترکیب گیاهی،‌ تهيه و سنتز شده‌اند [ فلک ناز و همکاران،1388].

فهرست مطالب

چکیده :   1

فصل اول            2

1-1مقدمه :          3

2-1- پيشگامان علم الکترومغناطيس :   4

1-3-گستره الکترومغناطيس :            4

1-4-اثرات امواج مايكروويو بر بدن انسان :       5

1-5-آثار مخرب امواج گوشیهاي تلفن همراه بر بدن انسان : 5

1-6- دکل های برق فشارقوی :          8

1-7- مفهوم میدان الکترومغناطیسی:    9

1-8- کابل‌ها و سرطان :      10

1-9- مضرات امواج :         11

1-10- اثرات بيولوژيك ميدان هاي الكترومغناطيس :        11

1-11- مكانيسم آثار بيولوژيك امواج راديويي و ميكروويو :            12

1-12- برخی از مضرات اثبات شده امواج         12

1-13- اثرات مستقیم و غیرمستقیم تشعشعات رادیویی بر بدن انسان : 13

1-14- تاثیر بر موج نگاریهای مغزی در حیوانات :          14

فصل دوم 16

1-2) کلیات و مفاهیم           17

1-1-2-رزماری    17

2-1-2-گياهان دارويي         20

1-2-1-2 -تعريف اصطلاحات ومفاهيم:            21

2-1-2-2 -مزاياي استفاده ازگياهان دارويي :      21

3-1-2- مروري بر مطالعات  انجام شده بر گياه رزماری :  22

2-3-1-2- مروري بر مطالعات  انجام شده اثرات امواج مایکروویو بر موجودات زنده :  24

3-2-3-1-2- الودگی الکترومغناطیسی از انتن های موبایل و اثر ان روی حیات وحش :  24

4-2-3-1-2-اثرات تابش مایکروویو بر بیان ژن در گیاهان :           25

2-2-مراحل تحقيق 25

2-3-روشهاي عصاره گيري: 28

2-4- اسانس:        29

2-5-روش هاي اسانس گيري :           29

2-6-روشهاي جداسازي و شناسائي اجزاي متشكله اسانسها  38

فصل سوم            46

1-3اسانس گيري اندام هاي هوايي گياه رزماری از طريق تقطير با آب (کلونجر):           47

3-2-آماده سازی اندامهای گیاهی برای تقطیر :    48

3-3- معایب روش تقطیر با آب :        48

3-4- تغییرات شیمیایی اسانس ها در جریان تقطیر:           49

3-5- روش کار اسانس گیری با کلونجر:           49

3-6- اسانس گيري اندام هوايي گياه رزماری با دستگاه کلونجر :       50

3-7- اندازه گیری مقدار سرب موجود در گیاه رزماری :    50

فصل چهارم          51

4-1- ترکیبات       52

2-4- چگونگی انتخاب مناطق برای جمع اوری گیاه رزماری و شرایط جغرافیایی :        54

4-3- نتایج طیفهای GC-MS در اردیبهشت ماه ( بهار) :    56

-4-4اندازه گیری و نتایج مقدار سرب موجود در گیاه رزماری :        76

4-5- بحث و نتیجه گیری :   77

مراجع:   85

فهرست جداول و نمودارها

عنوان                                                                                                                                          صفحه

4-3-1- جدول نتایج GC-MS  :         56

4-3-2-نمودار درصد نتایج GC-MS:  62

5-1-نمایش تصاویر GC-MS :          80

 

 

Keywords: امواج مايکروويو رزماری تقطیر طیف سنج جرمی کروماتوگرافی مضرات امواج گیاهان دارویی
این برای گرایش های: کلیه گرایش ها، کاربرد دارد. [ برچسب: ]

Skip Navigation Links