دانلود پایان نامه مدیریت مالی با عنوان اولویت بندی عوامل اثرگذار در ساختار سرمایه در شرکت های بیمه پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با رویکرد MCDM فازی و خاکستری (فایل word)

هدف این پروژه مدیریت تعیین عوامل اثرگذار در ساختار سرمایه در شرکت های بیمه پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. امروزه ساختار سرمایه به عنوان مهمترین عامل موثر بر ارزش گذاری شرکت ها مطرح گردیده و درجه بندی شرکت هانیز از لحاظ اعتباری به ساختار سرمایه آنها وابسته است. از طرفی دیگر یکی از بخش های مهم اقتصاد هر کشور ، بورس اوراق بهادار آن است که مدیریت صحیح ومنطقی آن باعث اجرای صحیح سیاست های پولی نیز افزایش رفاه اجتماعی می شود. می توانید این تحقیق مدیریت مالی را به صورت فایل word دانلود نمایید.
قیمت : 1,990,000 ریال
شناسه محصول : 2009810
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار: 1398
تعداد صفحات فارسي : 110
نوع فایل های ضمیمه : word
حجم فایل : 1 Mb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : پایان نامه مدیریت مالی با عنوان اولویت بندی عوامل اثرگذار در ساختار سرمایه در شرکت های بیمه پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با رویکرد MCDM فازی و خاکستری (فایل word)

چکیده

ساختار سرمايه مهمترين پارامتر موثر بر ارزش شرکت ها و جهت گيري آنها در بازار سرمايه است. تصميمات ساختار سرمايه نقش موثري در کارايي و اعتبار شرکت ها نزد موسسات تامين سرمايه خواهد داشت. ساختار بهينه سرمايه ساختاري است که هزينه سرمايه آن به حداقل ممکن رسيده باشد. ساختار سرمايه اي باید بتواند ارزش شرکت را به حداکثر ممکن و هزينه کل سرمايه را به حداقل ممکن برساند(مویدي، 1394) .به زبان ساده، ساختار سرمایه شرکت مجموع تمامی ادعاها نسبت به دارایی های شرکت می باشد. دسترسی به تامین مالی خارجی نقش مهمی در افزایش حداکثر ارزش شرکت دارد. در مواجهه با چنین مسائلی و چالش ها، مدیران تصمیم های مناسب تامین مالی را انتخاب می کنند که از طریق آن شرکت ها قادر به سرمایه گذاری و بهینه سازی سود خود خواهند بود. ساختار سرمایه ترکیبی بهینه از بدهی های بلندمدت و حقوق صاحبان سهام است. هنگامی که یک شرکت تمایل به سرمایه گذاری دارد، می تواند پروژه خود را از طریق استفاده از بدهی های بلندمدت و / یا اوراق قرضه تامین کند. می توانید این تحقیق مدیریت مالی را به صورت فایل word دانلود نمایید.

مقدمه

محيطی که شرکت ها در آن فعاليت می کنند، محيطی در حال تغيير و رقابتی است که شرکت ها برای ادامۀ حيات مجبور به رقابت با عوامل متعدد و گسترش فعاليتهای خود از طریق سرمایه گذاریهای جدید هستند.انجام این سرمایه گذاری ها نيازمند تأمين منابع مالی است که این منابع را می توان از محل حقوق صاحبان سهام یا بدهی تأمين کردو هریک از این منابع دارای مزایا ومعایبی اسیت بنابراین،نکته مهم این است که شرکتها برای دستيابی به اهداف اصلی خود،بایدکدام یک از منابع مالی را انتخاب و چه ميزان از آن منابع را در ترکيب سرمایۀ خوداستفاده کنند(حیدری وهمکاران،1397). امروزه ساختارسرمايه  به يكي از موضوعات بحث انگيز مديريت مالي و چالشي جدي پيش روي مديران شركت ها تبديل شده است.دست يابي به تركيب بهينه اي از منابع مالي داخلي (حقوق صاحبان سهام) و خارجي(بدهي ها)كه بتواند بالاترين ارزش شركت وپايين ترين هزينه سرمايه را به دنبال داشته باشد،همواره از جمله اهداف مديريت مالي به شمار مي آيد. در اين ارتباط سوال اساسي اين است كه شركت ها چگونه نسبت بدهي ها به حقوق صاحبان سهام خود را انتخاب مي كنند. در پاسخ به اين سوال، اصل محوري تصميم گيري هاي مالي موردتوجه قرار مي گيردكه: نسبتي از بدهي ها درساختارسرمايه مطلوب است كه بتواند بر ارزش شركت و متعاقباً ثروت سهامداران بيافزايد. اگر چه ساختار سرمايه شركت تاثيري بر تركيب دارايي ها ندارد، اما با توجه به هزينه و ريسك متفاوتي كه منابع مختلف مالي به همراه دارند، تصميم ساختار سرمايه به عنوان يك تصميم مهم مالي تلقي مي شود كه از يك سو بر ارزش و از سوي ديگر بر ميانگين هزينه سرمايه  تاثير مي گذارد.

اهمیت تحقیق

یکی از بخش های مهم اقتصاد هر کشور ، بورس اوراق بهادار آن است که مدیریت صحیح ومنطقی آن باعث اجرای صحیح سیاست های پولی  نیز افزایش رفاه اجتماعی می شود. بنابراین در اقتصاد مبتنی بر بازار، بورس اوراق بهادار مسئولیت بسیار سنگینی برعهده دارد و یکی از مهمترین اجزای اقتصاد هر کشور است. تهدیدات و فشارهای ناشی از جهانی شدن و غیره... در سال های اخیر شرکت های فعال در بورس اوراق بهادار را برآن داشته برای بقا و رقابت در بازار عملکرد سرمایه گذاری خود را مورد بررسی قرار دهند تا ضمن شناسایی نقاط قوت و ضعف خود، وضعیت خود را بهبود بخشند (کلامی و همکاران، 1397). ساختارسرمايه به عنوان مهمترين پارامتر موثر بر ارزش گذاري شرکت ها و براي جهت گيري آنان در بازارهاي سرمايه مطرح گرديده است (مویدی و همکاران، 1394). بنابراین می توان گفت که تصمیمات ساختار سرمایه از تصمیمات مهم یک شرکت است، و یک ساختار سرمایه مناسب باعث می شود شرکت بتواند در محیط رقابتی پا برجا بماند (AL-Shubiri,2010). در محيط به شدت رقابتي، متغير و در حال رشد کنوني، شرکت ها به منظور رشد و توسعه فعاليت هايشان به منابع مالي نياز دارند و با توجه به اين امر که حداکثر کردن ثروت سهامداران يکي از مهمترين وظايف مديران مالي محسوب مي شود، بنابراين انتخاب ساختار سرمايه مناسب يکي ازمسائل مهم مديريت مالي است. شيوه هاي تامين مالي از آن جهت براي افراد و موسسات ذينفع در خور توجه است که بیمه ها از يک طرف و سرمايه گذاران از طرف ديگر، در جستجوي اين هستند که شرکت ها از چه الگويي در تعيين ساختار سرمايه خود استفاده مي کنند. در واقع انتخاب هوشمندانه نوع تامين مالي نه تنها مشکلات مالي شرکت را برطرف مي سازد، بلکه موقعيت شرکت را در ميان رقبايش نيز بهبود مي بخشد.

ساختار سرمایه

از زمان طرح عدم ارتباط بین سیاست های مالی وسرمایه گذاری مدیران وارزش شرکت در سال 1958 تحقیقات زیادی در ادبیات مالی وحسابداری انجام شده است تا نشان دهد فرضیات مربوط به کامل بودن بازاروعقلایی بودن سرمایه گذاران در عمل مصداق نداشته وبنگاهها در محیطی ناقص فعالیت می کنند.بر این اساس این سوال که ساختار مطلوب سرمایه چیست سوالی مهم واساسی تلقی شده وتحقیقات زیادی در حسابداری وامور مالی به دنبال داشته است.تصمیم گیری درمورد ساختار سرمایه از مشکل ترین وچالش برانگیزترین مسائل پیش روی شرکت هاست اما در عین حال حیاتی ترین تصمیم در مورد ادامه بقای آنها است ساختار سرمایه واحد تجاری ترکیبی از انواع بدهی و حقوق صاحبان سهام آن است که در ترازنامه وجوددارد (Hando &Capil, 2014). ساختار سرمایه یکی از راه های پرورش عملیات ورشد شرکت در آینده با استفاده از ترکیبی از بدهی وحقوق صاحبان سهام می باشد بدهی ها شامل بدهی کوتاه مدت وبدهی بلند مدت می باشند بدهی های بلند مدت شامل اوراق قرضه ،وام بلند مدت و... می باشد.بدهی های کوتاه مدت شامل وام کوتاه مدت، وحساب های پرداختنی و...می باشند.همچنین ساختارسرمایه شامل سهام عادی ،سهام ممتاز وسود انباشته می باشد.در واقع می توان گفت ساختار سرمایه ترکیبی از بدهی وحقوق صاحبان سهام می باشد که به آن اهرم هم گفته می شود(Huang & Kabir,2013 به نقل ازفخاری وفصیح، 1395). آنتینیو (2008) معتقد است که ساختار سرمایه شرکت ها تحت تاثیر نوع مالکیت شرکت، محیط اقتصادی وسیاسی ودرجه حاکمیت شرکتی وسیستم مالیاتی ورابطه عرضه کننده وتقاضا کننده منابع وسطح حفاظت از سهامداران کشور ها  است. (Volch, 2011)ساختارسرمايه مناسب، کليد تضمين تسهيلات کافی و رسيدن به اهداف پروژه ها و سازمان ها است، در حالي که ساختار سرمایه نامناسب موجب شکست بسیاری از پروژه ها و سازمان ها شده است.ولچ (2011)بیان می کند که یک پروژه چگونه تامین مالی شود؟ در پاسخ به این سوال شرکتها با دو انتخاب مواجه اند، در انتخاب اول، مالکان شرکت تعدادی مالک جدید را در کنار خود می پذیرند وسهام منتشر می نمایند؛ در انتخاب دوم، ازطریق انتشار اوراق بدهی و یا دریافت وام از اعتباردهندگان، وجوه مورد نیاز خود را استقراض نمایند.

رویکرد سود خالص

در این رویکرد فرض می شود که هزینه بدهی و سهام عادی مستقل از اهرم شرکت بوده و صرف نظر از اینکه شرکت از چه حجمی از بدهی استفاده می کند ثابت است. همچنین، تصمیمات ساختار سرمایه با ارزش شرکت ارتباط دارد. بدین ترتیب چنانچه هزینه بدهی کمتر از هزینه حقوق صاحبان سهام باشد، درصورتی که هزینه بدهی و هزینه سهام عادی هردو ثابت باشند، با استفاده بیشتر از بدهی، وزن بدهی ارزان قیمت بیشتر شده و در نتیجه هزینه متوسط سرمایه کاهش می یابد و این کاهش هزینه سرمایه موجب افزایش ارزش شرکت می شود. بنابراین طبق نظریه سود خالص با استفاده بیشتر از بدهی در ساختار سرمایه، میانگین موزون هزینه سرمایه کاهش و ارزش شرکت افزایش می یابد.

فصل اول کلیات تحقیق        1

1-1. مقدمه          2

1-2. بیان مسئله    2

1-3. اهمیت و  تحقیق         4

1-4. اهداف تحقیق 5

1-5. سؤال های تحقیق        5

1-6. قلمرو تحقیق (مکانی ، زمانی ، موضوعی) 5

1-7. تعریف واژگان و اصطلاحات کلیدی         6

1-7-1. ساختارسرمایه         6

1-7-2. تصمیم گیری چند معیاره فازی 6

1-7-3. روش تحليل گسترش يافته چانگ           6

1-7-4. روش بررسی سازگاري گوگوس و بوچر 6

1-7-5. روش تاپسیس فازی  7

فصل دوم مروری بر ادبیات نظری تحقیق         8

2-1. مقدمه          9

2-2. چارچوب نظری تحقیق 10

2-3. ساختار سرمایه           12

2-4. ساختار سرمایه بهینه    14

2-5. تئوری های ساختار سرمایه        14

2-5-1. رویکرد سود خالص 16

2-5-2. رویکرد سود عملیاتی خالص   16

2-5-3. رویکرد سنتی         17

2-5-4.  ساختار سرمایه در بازار کامل(تئوری بی ارتباطی)            17

2-5-5. ساختار سرمایه در بازارهای ناقص        20

2-5-6. تئوری توازن ایستا   21

2-5-7. تئوری توازن پویا    22

2-5-8. هزینه های نمایندگی در تئوری توازن    23

2-5-9.  تئوری سلسله مراتبی           24

2-6. عوامل موثر بر ساختار سرمایه   25

2-6-1. ساختار دارایی ها( مشهود بودن دارایی ها)          25

2-6-2. اندازه شرکت          26

2-6-3. سودآوری  27

2-6-4.  فرصت رشد          27

2-6-5. نوسانات    28

2-6-6. نقدینگی    28

2-6-7. سرمایه گذاران نهادی            28

2-6-8. نوع صنعت           29

2-6-9. نرخ تورم  29

2-6-10. نرخ ارز  30

2-6-11. نرخ بهره 30

2-6-12. حجم تسهیلات بانکی           31

2-6-13. تولید ناخالص داخلی           31

2-6-14. ریسک   32

2-6-15. توانایی   32

2-6-16. هزینه     32

2-6-17. شرایط پروژه        33

2-6-18. پشتیبانی دولت      33

2-6-19. وضعیت خارجی    33

2-6-20. سرنوشت ساختار سرمایه      34

2-7. پیشینه تحقیق 35

2-7-1. پیشینه داخلی          35

2-7-2. پیشینه خارجی        39

2-9. شکاف تحقیقاتی          43

فصل سوم روش شناسی تحقیق           44

3-1. مقدمه          45

3-2. روش تحقیق  45

3-3. جامعه و نمونه آماری   46

3-4. روش و ابزار جمع آوری اطلاعات و داده ها           46

3-5. روایی و پایایی ابزار جمع آوری داده ها     47

3-6. روش تجزیه و تحلیل داده ها       47

فصل چهارم تجزیه و تحلیل داده ها      49

4-1مقدمه            50

4-2 وضعیت آماری پاسخ دهندگان      50

4-2-1 وضعیت پاسخ دهندگان از نظر جنسیت    50

4-2-2 وضعیت پاسخ دهندگان از نظر سن         51

4-2-3 وضعیت پاسخ دهندگان از نظر میزان تحصیلات    52

4-2-4 وضعیت پاسخ دهندگان از نظر سابقه کار 52

4-3 وزنده ی گزینه ها بر اساس روش تحليل گسترش يافته چانگ     53

4-4 نتایج حل مدل سلسله مراتبی با استفاده از روش چانگ 59

فصل پنجم            83

نتیجه گیری و پیشنهادات      83

5-1 یافته های اصلی تحقیق  84

5-2 نتیجهگیری تحقیق        85

5-3محدودیتهای پژوهش      88

5-4 پیشنهادات      88

5-4-1 پیشنهادهایی جهت بهبود          88

5-4-2 پیشنهادهایی برای انجام تحقیقات آتی       88

منابع      89

پیوست    101

فهرست اشکال

شکل 2- 1. نظریه هاي ساختار سرمایه (انصاري و يوسف زاده، 1392)        15

شکل 2- 2. روش سود عملیاتی خالص (رهنمای رودپشتی و صالحی، 1389)  16

شکل 2- 3. رویکرد سنتی (کردستانی و نجفی عمران، 1387)        17

شکل 2- 4.  تئوری توازن ایستا (VICOL, 2010)            21

شکل 2- 5.  تئوری توازن پویا (JENSEN, 2013)          23

شکل 2- 6. اولویت منابع تامین مالی در تئوری سلسله مراتبی (مایرز و مجلوف، 1984)            25

شکل 3- 1. چارچوب فرایند اجرای تحقیق         46

شکل4-1 توزیع پاسخگویان بر اساس جنسیت (منبع ،  محاسبات محقق)          51

شکل4-2 توزیع پاسخگویان بر اساس سن (منبع ،  محاسبات محقق)   51

شکل4-3 توزیع پاسخگویان بر اساس تحصیلات(منبع ،  محاسبات محقق)       52

شکل4 -4  توزیع پاسخگویان بر اساس سابقه کار(منبع ،  محاسبات محقق)      53

شکل 4-5 درخت سلسله مراتبی تصمیم 59

شکل 4-6 : نمودار اوزان نهایی معیار ها  نسبت به اولویت بندی عوامل اثرگذار در ساختار سرمایه در شرکت های بیمه           74

نمودار4-6 :رتبه بندی گزینه ها          82

شکل 4-7 : نمودار اوزان نهایی زیر معیار ها  نسبت به اولویت بندی عوامل اثرگذار در ساختار سرمایه در شرکت های بیمه      76

فهرست جداول

جدول 2- 1. عوامل تاثیرگذار بر ساختار سرمایه  42

جدول 4-1 فراوانی مربوط به جنسیت پاسخ دهندگان         50

جدول 4-2 فراوانی مربوط به سن پاسخ دهندگان  51

جدول شماره 4-3 فراوانی مربوط به سطح تحصیلات پاسخ دهندگان  52

جدول شماره 4-4 فراوانی مربوط به سابقه کار پاسخ دهندگان تحقیق  53

جدول4-5: شاخصهاي تصادفي (RI)    58

جدول 4-6 : طیف فازی و عبارت کلامی متناظر 60

جدول 4-7 : میانگین مقایسات زوجی نسبت به عوامل اثرگذار در ساختار سرمایه در شرکت های بیمه         60

جدول 4-8 محاسبه درجه ارجحیت  زیرمعیارهای  سطح 2 نسبت به اولویت بندی عوامل اثرگذار در ساختار سرمایه در شرکت های بیمه   62

جدول 4-9: میانگین مقایسات زوجی نسبت به 1.سودآوری 63

جدول 4-10 محاسبه درجه ارجحیت  زیرمعیارهای  سطح 3 نسبت به 1.سودآوری        64

جدول 4-11: میانگین مقایسات زوجی نسبت به 2.ریسک   65

جدول 4-12 محاسبه درجه ارجحیت  زیرمعیارهای  سطح 3 نسبت به 2.ریسک            65

جدول 4-13: میانگین مقایسات زوجی نسبت به 3.توانایی میزان نفوذ            66

جدول 4-14 محاسبه درجه ارجحیت  زیرمعیارهای  سطح 3 نسبت به 3.توانایی میزان نفوذ         66

جدول 4-15: میانگین مقایسات زوجی نسبت به 4.هزینه    67

جدول 4-16 محاسبه درجه ارجحیت  زیرمعیارهای  سطح 3 نسبت به 4.هزینه 68

جدول 4-17: میانگین مقایسات زوجی نسبت به 5.شرایط پروژه       69

جدول 4-18 محاسبه درجه ارجحیت  زیرمعیارهای  سطح 3 نسبت به 5.شرایط پروژه    69

جدول 4-19: میانگین مقایسات زوجی نسبت به 6.پشتیبانی دولت     70

جدول 4-20 محاسبه درجه ارجحیت  زیرمعیارهای  سطح 3 نسبت به 6.پشتیبانی دولت  70

جدول 4-21: میانگین مقایسات زوجی نسبت به 7.وضعیت خارجی   71

جدول 4-22 محاسبه درجه ارجحیت  زیرمعیارهای  سطح 3 نسبت به 7.وضعیت خارجی            71

جدول 4-23: میانگین مقایسات زوجی نسبت به 8.اندازه شرکت       72

جدول 4-24 محاسبه درجه ارجحیت  زیرمعیارهای  سطح 3 نسبت به 8.اندازه شرکت    72

جدول 4-25: میانگین مقایسات زوجی نسبت به 9.عوامل اهرمی      72

جدول 4-26 محاسبه درجه ارجحیت  زیرمعیارهای  سطح 3 نسبت به 9.عوامل اهرمی   73

جدول 4-27 : ماتریس اوزان نهایی معیار ها  نسبت به اولویت بندی عوامل اثرگذار در ساختار سرمایه در شرکت های بیمه       73

جدول 4-28 : ماتریس اوزان نهایی زیر معیار ها  نسبت به اولویت بندی عوامل اثرگذار در ساختار سرمایه در شرکت های بیمه  74

جدول4-30: امتيازات فازي ارزيابي گزينه‌ها(ماتريس تصميم‌گيري)   77

جدول4-31: ماتريس بي‌مقياس فازي    79

جدول 4-32: ماتريس بي‌مقياس وزين فازي        80

جدول4-33: رتبه‌بندي گزينه‌ها           82

جدول 5-1 متغیرهای اثرگذار در ساختار سرمایه در شرکت های بیمه پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران         85

جدول 5-2 رتبه‌بندی شرکتهای بیمه پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران 86

جدول 5-3 رتبه‌بندی زیر معیارهای مؤثر در ساختار سرمایه شرکتهای بیمه پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران  86

Keywords: ساختار سرمایه بورس اوراق بهادار شرکت های بیمه
این برای گرایش های: مدیریت مالی، کاربرد دارد. سایر ، را ببینید. [ برچسب: ]

Skip Navigation Linksصفحه اصلی > دپارتمان ها > دپارتمان علوم انسانی > مديريت > گرایش ها > مدیریت مالی > محصولات قابل دانلود مدیریت مالی > پروژه های آماده مدیریت مالی > پایان نامه مدیریت مالی با عنوان اولویت بندی عوامل اثرگذار در ساختار سرمایه در شرکت های بیمه پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با رویکرد MCDM فازی و خاکستری (فایل word)