دانلود تحقیق رشته الهیات و معارف اسلامی با عنوان جلوه زن در کشف الأسراروعدة الأبراربراساس سوره نساء (فایل word)

این تحقیق رشته معارف اسلامی به این پرسش ها پاسخ می دهد که آیا زن موجودی وابسته به مرد و ناتوان است ؟ ویا آیا زن و مرد از حقوقی یکسان برخوردارند ؟ و هزاران پرسش دیگر که می توان پاسخ این پرسشها را در ادبیات و فرهنگ هر ملت دید .مسأله زن و شخصیت و جایگاه و موقعیت او در جامعه و خانواده همواره مورد بحث و تقابل آراء ونظرات بسیاری ازپژوهشگران بوده است. این مقاله زن را درنوبت سوم کشف الأسرار در سوره نساء از دیدگاه صوفیانه میبدی با استفاده از منابع کتابخانه ای ، به شیوۀ توصیفی - تحلیلی مورد بررسی و تحلیل قرار داده است. می توانید این تحقیق رشته الهیات را به صورت فایل word دانلود نمایید.
قیمت : 615,000 ریال
شناسه محصول : 2008861
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار: 1395
تعداد صفحات فارسي : 13
نوع فایل های ضمیمه : word
حجم فایل : 110 Kb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : تحقیق رشته الهیات و معارف اسلامی با عنوان جلوه زن در کشف الأسراروعدة الأبراربراساس سوره نساء (فایل word)

چکیده

می توانید این تحقیق رشته الهیات و معارف اسلامی را به صورت فایل word دانلود نمایید. مسأله زن و شخصیت و جایگاه و موقعیت او در جامعه و خانواده همواره مورد بحث و تقابل آراء ونظرات بسیاری ازپژوهشگران بوده است . در یک کشور اسلامی معمولاً منابع مورد نیاز برای این گونه پژوهشها کتابهای تفسیری و دینی است که پایه گذار قوانین و مقررات و آداب و رسوم این کشورهاست .

به دلیل اهمیت موضوع زن در مقاطع مختلف زمانی بخصوص عصر حاضر که اعتقادات و باورهای درست و نادرستی در باب زنان رواج یافته و معرکۀ مباحث مختلف گردیده . پژوهشی صورت گرفته بر اساس دیدگاه  یکی ازعارفان و مفسران بزرگ قرن پنجم و ششم هجری ابوالفضل رشیدالدین میبدی در کتاب تفسیریش کشف الاسرار وعدة الأبرار در باب زنان ، که جایگاه زن را از منظر خانواده و اجتماع مورد بررسی قرار می دهد .

تفسیر کشف الاسرار وعدة الأبرار جزء تفاسیری است که نویسنده آن ضمن اینکه مفسر قرآن کریم بوده ، بزرگی صوفی مسلک نیز بوده است که دیدگاه صوفیانه اش را در نوبت سوم تفسیر خود بیان کرده است . این نگرش میبدی باعث شده است که او به تمام مسائل فقهی و دینی نگاهی خالی از تعصب و حمیّت داشته باشد .

این مقاله زن را درنوبت سوم کشف الأسرار در سوره نساء از دیدگاه صوفیانه میبدی با استفاده از منابع کتابخانه ای ، به شیوۀ توصیفی - تحلیلی مورد بررسی و تحلیل قرار داده است آنچه درنگاهی کلی دریافت می شود این است که میبدی شخصیت و رفتار زن را ناشی از نوع آفرینش او می داند و به همین سبب در بیان مسائل آنان ، سخنش خالی از هرگونه توهین و تحقیراست و نحوۀ نگرش او اکثراً با ملاطفت و مهربانی همراه است .

مقدمه

جامعه بشری به دلیل ذات اجتماعی بودن در هر برحه ای از زمان دچار ابهاماتی است که باید بدانها پاسخ داده شود از جمله مسائل زنان که نیمی از جامعه بشری را به خود اختصاص می دهند همواره مورد پرسش های گوناگون قرار داشته است .

از جمله آنکه آیا زن موجودی وابسته به مرد و ناتوان است ؟ ویا آیا زن و مرد از حقوقی یکسان برخوردارند ؟ و هزاران پرسش دیگر که می توان پاسخ این پرسشها را در ادبیات و فرهنگ هر ملت دید .

در یک جامعه اسلامی مانند ایران اصلی ترین منبعی که برای پاسخ به این ابهامات می توان یافت کتاب مسلمین یعنی قرآن است که تمامی احکام و آداب و قوانین و مقررات جامعه اسلامی در آن جمع شده است و عالمان  دینی با تفسیر آن به     رمز گشایی و پاسخ گویی به این ابهامات می پردازیم از جمله پاسخ گویی به مسائل مربوط به زنان .

اما از سویی دیگر بررسی دیدگاههای طبقات گوناگون جامعه راه گشای بهتری برای حل این مجهولات است و صوفیه    ( عرفا ) به دلیل جایگاه والا و مثبت که در جامعه دارند دیدگاهشان از اهمیت ویژه ای برخوردار است . زیرا دیدگاه صوفیه در باب دین از نوع دیدگاه عاشق و معشوقی است نه عبد و معبود ، به همین علت نظرات متعصبانه و سخت گیرانه در این نوع نگاه کمتر دیده می شود .

در این پژوهش بر آن شدیم تا این دو دیدگاه را در یکجا و در باب مسا ئل مربوط به زنان مورد بررسی قرار دهیم . از جمله کسانی که هم مفسر قرآن کریم بوده است و هم پیرو مکتبی صوفیانه ابوالفضل رشیدالدین میبدی است . او در کتاب کشف الاسرار وعدة الابرار که تفسیر قرآن کریم است نگاه صوفیانۀ خود را نیز آورده است .

نتیجه گیری

با مطالعه نوبت سوم کشف الاسرار در سوره نساء می توان به این نتیجه رسید با توجه به اینکه میبدی از مکتب صوفیانه پیروی میکند نگاه او به زن نیز از منظر صوفیانه است و سخن او با ملاطفت و مهربانی و گاهی با ترحم همراه است و در عین اینکه زن را کاملا وابسته و اسیر دست مرد می داند اما هیچ گونه توهین و تحقیری در بیان این مسائل به کار نمی برد و آفرینش زن را مورد توجه قرار داده و گاهی او را زن پارسا و جفت شایسته و همراه زبان ذاکر و دل شاکر میداند و گاهی مقام زن تنزَل می یابد و از او به عنوان دام شیطان نام برده می شود .

در کل میبدی به جز موارد محدودی نگاه ملاطفت آمیز و مهربانانه به زن دارد و در بسیار موارد در بیان افکار خود به جنسیت توجه ای ندارد و نظرات خود را درباره زن از دیدگاه صوفیانه بیان می کند نه از دیدگاه شرعی و فقهی .

در این تحقیق به مسایل زیر پرداخته شده است.

میبدی و کتاب کشف الاسرار وعدة الابرار

عشق به زن از دیدگاه میبدی

احکام ازدواج از دیدگاه میبدی 

حقوق و جایگاه زن در خانواده از دیدگاه میبدی

منابع

Keywords: کشف الأسرار - ابو الفضل رشیدالدین میبدی - زن – تفسیر
این برای گرایش های: کلیه گرایش ها، کاربرد دارد. [ برچسب: ]

Skip Navigation Linksصفحه اصلی > دپارتمان ها > دپارتمان علوم انسانی > الهیات و معارف اسلامی > گرایش ها > کلیه گرایش ها > محصولات قابل دانلود کلیه گرایش ها > تحقیق های آماده کلیه گرایش ها > تحقیق رشته الهیات و معارف اسلامی با عنوان جلوه زن در کشف الأسراروعدة الأبراربراساس سوره نساء (فایل word)