دانلود پایان نامه رشته حسابداری با عنوان اجزای اقلام تعهدی و ارتباط آن با جریانات نقدی آتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران (فایل word)

در این پژوهش رشته حسابداری به دنبال ان هستیم تا یک چشم انداز کامل از پایداری سود و قیمت گذاری مولفه های نقدی سود ارائه دهیم . ما یک سوال تحقیقاتی مهم را مورد بررسی قرار می دهیم که آیا طبقه بندی اقلام تعهدی به اجزای موجود در سرمایه درگردش ، اجزای عملیاتی و تامین مالی غیرمستقیم، توانایی کل اقلام تعهدی و در نتیجه درآمد را برای توضیح جریان های نقدی دوره آینده، افزایش می دهد. می توانید این پؤوهش رشته حسابداری را به صورت فایل word دانلود نمایید.
قیمت : 1,975,000 ریال
شناسه محصول : 2008851
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار: 1396
تعداد صفحات فارسي : 96
نوع فایل های ضمیمه : word
حجم فایل : 499 Kb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : پایان نامه رشته حسابداری با عنوان اجزای اقلام تعهدی و ارتباط آن با جریانات نقدی آتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران (فایل word)

چکیده

در این پژوهش به دنبال ان هستیم تا یک چشم انداز کامل از پایداری سود و قیمت گذاری مولفه های نقدی سود ارائه دهیم . ما یک سوال تحقیقاتی مهم را مورد بررسی قرار می دهیم که آیا طبقه بندی اقلام تعهدی به اجزای موجود در سرمایه درگردش ، اجزای عملیاتی و تامین مالی غیرمستقیم، توانایی کل  اقلام تعهدی و در نتیجه درآمد را برای توضیح جریان های نقدی دوره آینده، افزایش می دهد. می توانید این پؤوهش رشته حسابداری را به صورت فایل word دانلود نمایید.

مقدمه

سود موسسه كه بر اساس اقلام  تعهدي شناسايي مي شود، معمولا به دو مولفه نقدي و تعهدي تقسيم می شود. معمولا اقلام تعهدي با احتمال اتكاي كمتری نسبت به اجزای نقدی به كاهش تداوم سود منجر مي شود. در پژوهش های قبلی، هم محتوای اطلاعاتی سود (تعهدی) و نیز اطلاعات مربوط به جریان نقدی را بررسی کرده‌اند. اما این پژوهش ها سود را نسبت به جریان‌ نقد عملیاتی شرکت که عموماً محتوای اطلاعاتی فزاینده ای دارد را در نظر گرفته نگرفته اند، اطلاعات انباشته در جریان های نقد معمولا شامل اطلاعات مفیدی برای اعتباردهندگان و سهامداران است که از آن برای ارزش گذاری سهام استفاده می‌کنند. اما قابل اتکا بودن و مفید بودن اقلام تعهدی جای تردید دارد. زیرا مدیران قادرند آن‌ها را مدیریت کنند تا سود گزارش شده را مطابق میل خود هموارسازی کنند . از سوی دیگر ساختارهاي كيفيت سود از رابطه بين اجزاي جریان های نقدي و اقلام تعهدي سود ناشي مي شود. يكي از معيارهاي سنجش كيفيت سود، پايداري سود است. پايداري سود به معناي استمرار سود جاري است. بر این اساس هر چه پايداري سود بيشتر شود، كيفيت آن هم بيشتر خواهد بود. از آنجا كه پیشبینی سود و محاسبه اقلام تعهدي بر اساس تخمین ها انجام مي گيرد با توان اتكاي كمتري نسبت به جریان های نقدي دارد؛ بنابراين مي توان گفت تکرارپذیری بيشتر سود به علت عوامل جریانهای نقدي آن است. به طور كلي، جزء نقدي متشکل در سود را مي توان به موجودی نقد در حسابهای نقدی شركت، خالص وجوه پرداختي(دريافتي) به (از) سهامداران و خالص وجه پرداختي(دريافتي) به (از) بستانكاران تفكيك كرد(دچو و همكاران،2008 ). با توجه به ماهيت متفاوت جریان های نقدی و تعهدی  نبايد انتظار داشت كه کیفیت سود ناشی از آنها يكسان باشند. به دلايلی مي توان استدلال نمود كه تغيير در مانده ی وجوه نقد پايين ترين سطح کیفیت  را بين اجزاي جریان های نقدي سود دارد. 

بیان مسأله

تمرکز تنها بر روی اقلام تعهدی عملیاتی در مطالعات مبتنی بر اقلام تعهدی منجر به از دست دادن اطلاعات و اندازه گیری های نامطلوب از هر دو اجزای تعهدی و جریان نقد درآمدها می شود. از سوی دیگر، پیش بینی بخش مهمی از روند تصمیم گیری است. زیرا این فرایند بیان می کند که چه اتفاقی خواهد افتاد. در تصمیمات اقتصادی شرکت ، پیش بینی های مالی از جمله مسائل اولیه و اصلی است (العطار، 2014). ارزش پیش بینی در علم حسابداری به این معنی نیست که اطلاعات آن یک پیش بینی است. در حقیقت پیشبینی به معنای استفاده از اطلاعات شرکت در مراحل پیش بینی است (رحمانی، 2002). در چنین چارچوب نظری، بحث حسابداری مالی توجه ویژه ای به جریانهای نقدی و اهمیت پیش بینی آنها نموده است. استانداردهای حسابداری در ایران نیز این مفاهیم نظری گزارشگری مالی را بر اهمیت و ضرورت صورت حساب جریان نقدی به شرح ذیل تاکید کرده اند:

"اصولا استفاده کنندگان اطلاعات حسابداری ارزیابی جریان نقد ورودی و خروجی را جهت ارزیابی توان بازپرداخت بدهی ها مورد کنترل و سنجش قرار می دهند".

همچنین سود تعهدی ممکن است مدیریت شود؛ زیرا اقلام تعهدی، به طور کلی تحت تاثیر سرشکن کردن اختیاری و انتخاب رویه های مختلف حسابداری از سوی مدیریت قرار دارند. این ممکن است مربوط بودن سود تعهدی را در پیش بینی جریان وجه نقد آتی در مقایسه با گردش وجه نقد حاصل از فعالیت های عملیاتی، کاهش دهد(فرشید فر و منعم ،2017). ریچاردسون و همکاران (2005) نشان داد که نادیده گرفتن تعهدات سرمایه گذاری و تامین مالی در نتایج تحقیقاتی مبتنی بر اقلام تعهدی، موجب از دست رفتن اطلاعات و اندازه گیری های نامطلوب هر دو متغیر اقلام تعهدی و جریان نقدی درآمد می شود. از این رو، آنها برای تحقیقها در آینده خواستار استفاده از تعریف و دسته بندی  گسترده تر تعهدات شده اند که شامل تعهدات مربوط به سرمایه گذاری و فعالیت های تامین مالی می شود.

اهمیت و ضرورت انجام پژوهش

معمولا صورت‌ جریان‌ وجوه نقد شرکت تحت‌ تأثیر رویکردهای‌ مختلف‌ حسابداری‌ در رابطه با‌ معاملات‌ و رویدادهای‌ یکسان‌ در سطح‌ بنگاهها‌ متفاوت‌ نیست‌ و ارائـه‌ آن‌ قابلیت‌ مقایسه‌ جنبه‌ عملیاتی‌ فعالیت های مالی‌ واحدهای‌ تجاری‌ مختلف‌ را افزایش‌ می‌دهد(استانداردهای حسابداری ایران، 1380). به نظر اسلوان (1996) پیش¬بینی جریان های نقدی موضوع مهمی از جنبه مدیریت سود می¬باشد که در بسیاری از تصمیمات سرمایه گذاران و عاملان بازار کاربرد دارد؛ زیرا جریان¬ نقد نقش بسیار مهمی در تصمیم¬گیری گروه¬هایی مانند تحلیل-گران اوراق بهادار و مدیران ایفا می¬کند. جریان¬های نقدی آتی شرکت برای این عاملان جذاب بوده و همگی آنها را ارزیابی می کنند و به ¬واسطه آن به یک شاخص روشن از جریان¬های نقد-عملیاتی دوره مالی آینده شرکت دست می یابند. مطالعه ما همچنین به مطالعات قبلی مربوط می شود که به بررسی میزان سود نسبی اقلام تعهدی سرمایه در گردش، تعهدات غیر عملیاتی و تعهدات مالی در توضیح درآمد آتی و بازده سهام می پردازد. ما در این ادبیات در حال ظهور با تمرکز مستقیم بر روی CFO آینده به جای بازده سهام آینده و یا درآمد آینده تاکید داریم که این تمرکز مهم است، زیرا برآوردهای مدیر مالی آینده یک شرکت برای ارزیابی آن ضروری است.

اهداف پژوهش

1-تعیین تاثیر رابطه اقلام تعهدی سرمایه در گردش با جریان وجوه نقد عملیاتی دوره آینده دارد.

2- تعیین تاثیر رابطه اقلام تعهدی غیر جاری عملیاتی رابطه معنی داری با جریان وجوه نقد عملیاتی دوره آینده دارد.

3- تعیین تاثیر رابطه اقلام تعهدی تامین مالی بدهی ها با جریان وجوه نقد عملیاتی دوره آینده دارد.

فصل یک کلیات پژوهش      1

1-1مقدمه            2

1-2 بیان مسأله      3

1-3 اهمیت و ضرورت انجام پژوهش  4

1-4 اهداف پژوهش            4

1-5 سوالات پژوهش          4

1-6 فرضیات پژوهش         5

1-7- قلمرو پژوهش            5

1-7-1- قلمرو موضوعی     5

1-7-2- قلمرو مکانی          5

1-7-3- قلمرو زمانی          5

1-8- روش گردآوری اطلاعات          5

1-9- ابزار گردآوری اطلاعات           6

1-10 تعاریف واژگان         6

فصل دوم مبانی نظری و پیشینه پژوهش           8

2-1مقدمه            9

2-2 . انتخاب مبنا در حسابداری         9

2-2-1.مفهوم مبنای نقدی     10

2-2-2 مفهوم عملیات بر مبنای تعهدی  10

2-2-3.مبنای نیمه تعهدی     10

2-4 نقش مبنای حسابداری در توضیح اهمیت جریان های نقدی        11

2-4-1 اقلام تعهدی سرمایه در گردش   12

4-2-2 اقلام تعهدی غیر عادی و تامین مالی بدهی ها        14

4-2-3 اقلام تعهدی جاری ، دارایی ها و بدهی های عملیاتی            16

2-5 ریسک در گزارشگری مالی        18

2-6 .محتواي اطلاعاتي صورت جریان نقدی     20

2-7 رابطه کیفیت سود ، اقلام تعهدی و جریانهای نقدی     23

2-7-1.عناصرکیفیت سود     26

2-7-2روشهای ارزیابی کیفیت سود     26

2-8جریان های نقدی ، اقلام تعهدی و استمرار تقسیم سود   28

2-8-1 مرور تئوری های نگهداشت وجه نقد      28

2-8-3 بازگشتی به نظريه موازنه       30

2-8-3-1عوامل تعيين كننده پیشبینی جریان نقدی 30

2-9 نظریه اجزای نقدی و تعهدی جریانهای نقدی            34

2-10 پیشینه پژوهش          38

2-10-1 مطالعات خارجی     38

2-10-2 مطالعات داخلی      41

فصل سوم روش شناسی پژوهش         43

3-1 مقدمه           44

3-2 روش کلی تحقیق          44

3-2-1 بر مبنای هدف         44

3-2-2 بر مبنای استنتاج       44

3-2-3 بر مبنای طرح تحقیق 45

3-3 جامعه آماری مورد مطالعه          45

3-3-1 دلایل انتخاب جامعه آماری       45

3-3-2 نمونه پژوهش و روش نمونه گیری        45

3-3-3 فرضیات پژوهش      46

3-4 چارچوب نظری و الگوی پژوهش 46

3-5 روشها و ابزارهای تجزیه و تحلیل اطلاعات 48

3-5-1 روشهای آماری و کاربرد آن     48

3-5-2روشهای توصیفی :    49

3-5-3 روشهای تحقیق پیش فرضها (تعمیم یافته ها )        50

3-6 معرفی نوع رگرسیون پژوهش     54

3-6-2- مدل كلی داده‌های پانل           57

3-6-3- مدل اثرات ثابت و تصادفی     59

3-6-4- آزمون F   60

3-6-5 آزمون های تشخیص صحت برآورد رگرسیون       61

فصل چهارم تجزیه و تحلیل داده های پژوهش     63

4-1 مقدمه           64

4-2 تجزیه و تحلیل توصیفی داده ها    64

4-3 تجزیه و تحلیل استنباطی داده ها   65

4-3-1 نتایج آزمون لیمر و هاسمن الگوی پژوهش           66

فصل پنجم نتیجه گیری و پیشنهادات     73

5-1 مقدمه           74

5-2 تفسیر آزمون فرضیات   74

5-3 بیان محدودیت ها         75

5-4 پیشنهادات مبتنی بر یافته ها         76

5-5 پیشنهادات برای پژوهش های آتی  76

منابع و ماخذ         77

پیوست آماری       84

 

 

Keywords: اقلام تعهدی بورس اوراق بهادار حسابداری سود تعهدی سود نقدی
این برای گرایش های: حسابداری، کاربرد دارد. [ برچسب: ]

Skip Navigation Linksصفحه اصلی > دپارتمان ها > دپارتمان علوم انسانی > حسابداری > گرایش ها > حسابداری > محصولات قابل دانلود حسابداری > پروژه های آماده حسابداری > پایان نامه رشته حسابداری با عنوان اجزای اقلام تعهدی و ارتباط آن با جریانات نقدی آتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران (فایل word)