دانلود تحقیق با عنوان بررسی اثرات فلزات سنگین در آبها (فایل powerpoint)

این تحقیق در زمینه محیط زیست، آلودگی دریا و اندازه گیری غلظت فلزات سنگین و ارزیابی خطر ناشی از آنها در گونه های مختلف ماهی ها را مورد بررسی قرار می دهد. شما می توانید این تحقیق در زمینه منابع طبیعی را به صورت فایل word دانلود نمایید.
قیمت : 775,000 ریال
شناسه محصول : 2007895
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار: 1400
تعداد صفحات فارسي : 29
نوع فایل های ضمیمه : powerpoint
حجم فایل : 2 Mb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : تحقیق با عنوان بررسی اثرات فلزات سنگین در آبها (فایل powerpoint)

چکیده

این تحقیق در زمینه محیط زیست، آلودگی دریا و اندازه گیری غلظت فلزات سنگین و ارزیابی خطر ناشی از آنها در گونه های مختلف ماهی ها را مورد بررسی قرار می دهد. شما می توانید این تحقیق در زمینه منابع طبیعی را به صورت فایل word دانلود نمایید.

مقدمه

- آلودگی از مهمترین معضلات جهان می باشد و آلودگی ناشی از فلزات سنگین مهمترین نوع آلودگی ها به شمار می رود. با پیشرفت صنایع، میزان ورود آلودگی ها به اکوسیستم ها افزایش یافته است. اصلی ترین ترکیب آلودگی های معدنی، فلزات سنگین از جمله مس، روی، آهن و کادمیوم می باشد. این آلودگی ها در مقایسه با آلودگی با مواد آلی مشکلات زیاد تری ایجاد می کنند چون سمیت آنها بیشتراست.
- آلودگی آب توسط فلزات سنگین، باعث به خطر افتادن حیات گونه های دریایی می شود و شرایط محیطی نا مطلوبی برای رشد و نمو آنها فراهم می آورد که عواقب وخیمی در آینده در پی خواهد داشت. فلزات سنگین آلاینده در پساب بسیاری از صنایع مانند آبکاری فلزات، عملیات استخراج معدن، دباغی و ... موجود می باشند که مهمترین آنها: کادمیوم، کروم، کبالت، نیکل، سرب، مس و جیوه هستند.
- ماهی ها در محیط زیستگاه خود توانایی گریز از این آلاینده های پایدار را ندارد در نتیجه منجر به آلودگی غذایی می شود. از این رو ماهی ها را به عنوان یک شاخص زیستی تاثیرآلودگی فلزات سنگین، در اکوسیستم های آبی در نظر می گیرند.

معرفی فلزات سنگین
- در واژه های شیمیایی به فلزاتی با جرم مخصوص بیش از پنج گرم بر سانتی متر مکعب اطلاق می شوند. اما از نظر بیولوژیکی، این واژه به عناصری که دارای خاصیت سمی هستند گفته می شود. بر این اساس فلزاتی که در فهرست مواد سمی قرار می گیرند عبارتند از: کروم، نیکل، کبالت، آلومینیوم و... .
- فلزات سنگین به عنوان یک مسئله خطرساز ابعاد مختلفی دارند و به طور جدی می توانند زیست انسان و سایر موجودات زنده را به خطر بیندازند. سنگ های معدن و غبارهای آتش نشانی از مهمترین منابع تولید کننده ی این فلزات هستند ولی در کنار اینها انسان خود به اشکال مختلف مانند صنایع رنگ رزی، آبکاری فلزات  و باتری سازی در انتشار فلزات سنگین نقش دارد.
- در میان فلزات، دو فلز جیوه و بریلیوم خطرناک تر از سایرین هستند.

بررسی وضعیت آلودگی فلزات سرب و کادمیم حوزه ی جنوبی دریای خزر به واسطه ماهی کفال طلایی
نمونه برداری از بافت آبشش ماهیان بالغ کفال، از ده ایستگاه در کل نوار ساحلی جنوب دریای خزر در دو فصل بهار و پاییز انجام گرفته شده است. میزان جذب فلزات سنگین سرب و کادمیوم در فصل بهار به ترتیب 1/88 و 1/23 میکروگرم بر گرم و در فصل پاییز به ترتیب 1/42 و 0/79 میکروگرم بر گرم بود. روند تراکم و تمرکز هر دو فلز از سمت شرق به غرب به صورت نزولی می باشد. الگوی پراکنش فلزات به صورت خوشه ای قوی و داغ است که نشان دهنده ی تجمع و نزدیکی مناطق آلوده دارای تراکم بالا در مجاورت یکدیگر می باشد.
در نتیجه می توان گفت که میزان آلودگی مناطق شرقی دریای خزر( بندر ترکمن و خواجه نفس) بسیار بالا بود و در مقایسه با استانداردهای بین المللی بالاتر از حد مجاز می باشد.

بحث
هنگامی که ماهیان در معرض سطوح بالایی از فلز در محیط آبی قرار می گیرند تمایل دارند که آن را به صورت مستقیم از محیط جذب کنند. فلزات از راه آبشش ها و پوست و یا از راه مواد غذایی خورده شده یا آب نوشیده شده وارد بدن ماهی می شوند.
از طرف دیگر مقدار انباشت زیستی یک فلز تحت تاثیر عوامل محیطی، زیستی و ژنتیکی منجر به تفاوت در انباشت زیستی فلز بین افراد مختلف، نوع بافت ها و مناطق می شود. وجود میزان بالای فلزات سنگین در آبشش ها ناشی از اختلاط عناصر با مخاط آبشش و عدم جابجایی کامل از لاملاها می باشد.
طبق تحقیقات بر روی غلظت فلزات سنگین در رسوبات سواحل دریای خزر، دفع مستقیم فاضلاب صنایع مختلف به خصوص صنایع چرم گامیش تپه و همچنین مراکز صنعتی بندر ترکمن را به عنوان منابع اصلی آلاینده ی فلز سرب در نواحی شرقی دریای خزر اعلام کردند.

نتیجه گیری

فلزات سنگین اثرات نامطلوبی بر انسان و سایر موجودات زنده بر جای می گذارند. فلزات سنگین می توانند فعالیت آنزیم های بدن را مختل کنند و روی مکانیسم های تولید مثلی و حتی رفتار جانوران اثر بگذارند. همچنین فلزات سنگین دارای قابلیت تجمع زیستی هستند و می توانند در بدن موجودات زنده انباشته شوند. فلزات سنگین می توانند بر اکوسیستم های آبی و موجودات آبزی اثر بگذارند. برای حذف فلزات سنگین روش های متفاوتی وجود دارد که متناسب با شرایط می توان از آن ها استفاده کرد. منشا اصلی تولید فلزات سنگین فعالیت های انسان می باشد و این نشان می دهد که انسان باید فعالیت های خود را مدیریت کند تا به خودش و محیط زیست اطرافش آسیبی وارد نشود.

Keywords: فلزات سنگین سرب کادمیم آلودگی آب ها مرگ و میر ماهی ها