دانلود پروژه با موضوع فلزات سنگین

پروژه با موضوع فلزات سنگین در این بخش از پورتال آموزش و پژوهش دانشگاهیان(پویان) برای دانلود ارائه شده است. این پروژه با موضوع فلزات سنگین از 77 صفحه تشکیل شده و به صورت فایل Word رایگان است.
قیمت : رایگان
شناسه محصول : 2003497
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار:
تعداد صفحات فارسي : 73
نوع فایل های ضمیمه : Word
حجم فایل :
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : پروژه با موضوع فلزات سنگین

چکیده

 

پروژه با موضوع فلزات سنگین

 

پروژه با موضوع فلزات سنگین در این بخش از پورتال آموزش و پژوهش دانشگاهیان(پویان) برای دانلود ارائه شده است. این پروژه با موضوع فلزات سنگین از 77 صفحه تشکیل شده و به صورت فایل Word رایگان است. 

فلزات سنگین از آلاینده های محیط زیست به شمار می روند. وجود فلزات سنگین در آب و مواد غذایی می تواند موجب مسمویت های مزمن و یا حاد خطرناکی شود. سرب، کادمیوم، جیوه، مس، روی، آرسنیک و انواع نمک های آن ها جزء این دسته از فلزات به شمار می روند. موجودات زنده به میزان بسیار اندکی از برخی از فلزات سنگین مانند روی، آهن، منیزیم و امثال آنها نیاز دارند و افزایش میزان آنها باعث اختلال در رشد خواهد شد. سایر فلزات سنگین مانند سرب و جیوه اثر سودمندی برای رشد ندارند. در این بخش از سایت پورتال آموزش و پژوهش دانشگاهیان(پویان) پایانامه با موضوع فلزات سنگین ارائه شده است و دانشجویان رشته مهندسی مواد می توانند این پایانامه را به صورت رایگان دانلود نمایند.

 

خلاصه فارسي:

تعداد 32 نمونه غذا ، آب منابع و عضله ماهي به منظور اندازه گيري فلزات سرب و آهن در فصلهاي تابستان و پاييز ، در دو نوبت با فاصله 3 ماه از چهار مزرعه پرورش ماهي قزل آلاي رنگين كمان در استان چهارمحال بختياري اخذ شده و مورد بررسي قرار گرفت .

ميزان آهن و سرب به ترتيب در كل نمونه‌هاي آب مزارع مختلف برابر با 4/4 ± 6/60 و   2/0 ± 5/2 ميكرو‌گرم بر ليتر ، ميزان آهن و سرب به ترتيب در كل نمونه‌هاي خوراك مصرفي مزارع مختلف برابر با8/183 ± 4/563 و1/1 ± 3/3 ميلي‌گرم بر كيلو‌گرم و همچنين ميزان اين دو فلز به ترتيب در كل نمونه‌هاي ماهي مزارع مختلف برابر با

9/3 ± 7/8 و1/0 ± 3/0 ميلي‌گرم بر كيلو‌گرم بوده است . با توجه به مقادير بدست آمده از دو فلز فوق هيچ‌گونه تفاوت معني‌داري در سطح (05/0 p <) بين خوراك، ماهيان و آبهاي مختلف مشاهده نشد ولي در كل ارتباط منطقي بين ميزان اين دو فلز در غذا و ماهيان تغذيه شده از همان غذا مشاهده گرديد بطوريكه بيشترين ميزان تجمع فلزات سنگين ياد شده در غذاي كارخانه شماره 2 و همينطور ماهيان تغذيه شده از اين غذا و كمترين ميزان تجمع اين فلزات در غذاي كارخانه شماره 3 و ماهيان تغذيه شده با اين خوراك مشاهده شد .

با توجه به استاندارد هاي FAO براي فلزات سنگين و مقايسه آن با مقادير بدست آمده در تحقيق حاضر، ميزان اين فلزات در آب، غذا و عضلات ماهي از حداكثر مجاز پيشنهادي كمتر مي‌باشد. لذا هيچ‌گونه خطري از جانب اين منابع متوجه مصرف‌كنندگان بعدي مثل انسان نيست .

بيان مسأله:

فلزات سنگين به عنوان يك مسئله خطر ساز از ابعاد مختلف و به طور جدي مي‌توانند زيست انسان و ساير موجودات زنده را به خطر بياندازند. يكي از عمده‌تر‌ين منابع توليد كننده اين عوامل سنگ‌هاي معادن و غبارهاي آتشفشاني مي‌باشند ولي در كنار اينها انسان خود به اشكال مختلف مانند صنايع رنگرزي، آبكاري فلزات و باطري سازي در انتشار فلزات سنگين نقش دارد(8). حضور اين عوامل در محيط زيست در دراز مدت منجر به كاهش توان توليد مثلي آبزيان ، مشكلات تنفسي و عصبي و غيره شده و در ضمن با توجه به تجمع آن در بدن  (تجمع زيستي)  و انتقال آنها به مصرف كنندگان بعدي از جمله انسان مي‌تواند عوارض غير قابل جبراني را ايجاد نمايد. يكي از منابع مهم انتقال فلزات سنگين خوراك مصرفي ماهيان پرورشي است كه با اندازه گيري دو فلز سرب و آهن مي‌توان به ميزان حضور اين عوامل در غذا و احياناً بالا بودن آنها بيش از حد استاندارد پي برد. همچنين بررسي ميزان اين فلزات در آب و ماهيان مزارع پرورشي از نظر مقايسه‌اي مي‌تواند راه كار مناسبي در نحوه استفاده از اين منابع آبي و يا حتي ماهيان مورد پرورش در اين آبها به ما بدهد.

فصل اول : مقدمه و طرح تحقيق

 بيان مسئله

 اهداف ، فرضيات و سئوالات تحقيق

 اهداف تحقيق

 فرضيات تحقيق

 سئوالات تحقيق

 روش تحقيق و پژوهش

فصل دوم : كليات تحقيق

 فلزات سنگين

 منشاء فلزات سنگين

 سابقه تحقیقات در مورد سرب

 سابقه تحقيقات در مورد سرب و اثر آلوده كنندگي آن در انسان

 اثر آلوده كنندگي سرب در آب دريا و ماهيان

 سابقه تحقیقات در مورد آهن

 سابقه تحقيقات راجع به مسموميت با آهن و اثر آلوده كنندگي آن بر انسان

اثر آلوده كنندگي آهن در آب دريا و ماهيان

 مقادير استاندارد پيشنهاد شده آهن و سرب از سوي سازمانها ومحققان مختلف

فصل سوم : مواد و روش كار

 مواد و لوازم مورد نياز

 روش كار

 تاریخچه دستگاه جذب اتمی

 قسمتهای مختلف دستگاه جذب اتمی

 روش کار با دستگاه جذب اتمی با شعله

 آماده سازی نمونه ها جهت اندازه گیری فلزات

عمل هضم اولیه در فلزات

فصل چهارم : نتايج تحقيق

فصل پنجم : بحث و پیشنهادها

منابع

Keywords: فلزات سنگین