دانلود بررسی تاثیر بهبود فضای کسب و کار بر رشد اقتصادی در کشورهای منتخب با تاکید بر ایران (فایل word)

این تحقیق به بررسی این موضوع می پردازد که بهبود کسب و کارها چه تاثیری بر رشد اقتصادی هر کشور به خصوص ایران دارد . اینکه چگونه می توان فضای کسب و کار را مدیریت کرد؟ ضرورت های فضای کسب و کار چه عواملی هستند؟ چرا برخی از کشورها فقیرتر از کشورهای دیگر هستند؟ شما می توانید این تحقیق را به صورت فایل word دانلود نمایید.
قیمت : 1,165,000 ریال
شناسه محصول : 2007782
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار: 1399
تعداد صفحات فارسي : 28
نوع فایل های ضمیمه : word
حجم فایل : 285 Kb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : بررسی تاثیر بهبود فضای کسب و کار بر رشد اقتصادی در کشورهای منتخب با تاکید بر ایران (فایل word)

چکیده

این تحقیق به بررسی این موضوع  می پردازد که بهبود کسب و کارها چه تاثیری بر رشد اقتصادی هر کشور به خصوص ایران دارد . اینکه چگونه می توان فضای کسب و کار را مدیریت کرد؟ ضرورت های فضای کسب و کار چه عواملی هستند؟ چرا برخی از کشورها فقیرتر از کشورهای دیگر هستند؟ شما می توانید این تحقیق را به صورت فایل word دانلود نمایید.

چکیده

یکی از اساسی ترین چالش های چشم انداز اقتصاد ایران پدیده جهانی شدن است که در راستای آن برخورداری از صنعت رقابت پذیر برای اقتصاد اجتناب ناپذیر است. به نظر می رسد از اقدامات مهم و اساسی کشور در دستیابی به اهداف سند چشم انداز، بهبود فضای کسب و کار  و رقابتی نمودن آن در کشور است. از طرف دیگر وجود نرخ بالای بیکاری در کشور و رهایی از آن، مستلزم تقویت طرف عرضه اقتصاد است؛ که با توجه به قوانین و مقررات دست و پا گیر، سختی اجازه و ایجاد کسب و کار در ایران، سرمایه و تسهیلات حمایت از تولید، در فعالیتهای غیر تولیدی مورد استفاده قرار گرفته و سبب رشد تقاضا و افزایش سطح عمومی قیمتها شده است. اهمیت سرمایه در کشورهای در حال توسعه بیش از کشورهای توسعه یافته است زیرا کشورهای در حال توسعه به منظور بهبود فضای کسب و کار و ایجاد اشتغال که محرک رشد اقتصادی است، دچار کمبود سرمایه هستند.

مقاله حاضر به بررسی رابطه بین بهبود فضای کسب و کار ایران در مقایسه با دیگر کشورهای جهان و رشد اقتصادی می پردازد. بدین منظور از روش داده های تابلویی طی دوره زمانی 1390 – 1384 به بررسی این امر پرداخته خواهد شد. یافته ها نشان می دهد بهبود فضای کسب و کار رابطه مثبت و معنی داری با رشد اقتصادی در کشورهای مورد بررسی داشته است.

مقدمه

فضای کسب و کار از جمله شاخص‌های تعیین‌کننده وضعیت اقتصادی هر کشور است که با استناد به آن می‌توان به بررسی و تجزیه و تحلیل شرایط اقتصادی هر کشور پرداخت. محیط فضای کسب و کار در کشورها هرچه شفاف تر و رقابتی تری باشد منجر به افزایش سلامت اقتصاد ی کشورها و اتخاذ سیاست های مطلوب شده و روند بهبودی شاخصها ی اقتصادی را در پی خواهد داشت. در این راستا بررسی وضعیت شاخص های کسب و کار چه از نظر خرد و چه از نظر کلان و تبیین چالش های موجود می تواند در ایجاد و توسعه فضای کسب و کار در کشور مثمر ثمر باشد.

تاثیر فضای کسب و کار مساعد، بر افزایش جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، ایجاد اشتغال و رشد تولید ناخالص داخلی مشهود است. با وجود این، طی سال‌های پس از اعلام آمارهای جهانی از رتبه ‌بندی فضای کسب و کار در کشورهای مختلف، دیدگاه‌های متفاوتی در زمینه جایگاه کشورمان مطرح می‌شود. این شرایط موجب شده است تا اکنون بهبود فضای کسب و کار با توجه به چالش‌های پیش روی اقتصاد کشور به ضرورتی انکار‌ناپذیر تبدیل شود. با این وجود به ‌نظر می‌رسد هنوز هم بسترهای مناسب برای ایجاد فضای امن سرمایه‌گذاری و کسب و کار در کشورمان چندان فراهم نبوده و برای رسیدن به جایگاه واقعی اقتصاد ایران در زمینه شاخص فضای کسب و کار، فراهم کردن برخی زیرساخت‌ها اجتناب‌ناپذیر است.

در ادبیات مربوط به رشد و توسعه اقتصادی، همواره این پرسش مطرح بوده است که چرا برخی از کشورها، فقیرتر از کشورهای دیگر هستند. برای پاسخ به این سوال نظریه های متعددی مطرح شده که می توان آنها را به دو دسته نظریه کلاسیک و نظریه های جدید رشد اقتصادی تقسیم کرد. در این نظریه ها، موضوع رشد اقتصادی به سه زیرمسئله مختلف علل، اشکال و پیامدهای آن تقسیم شده است. در تحلیل علل رشد اقتصادی نیز دو دسته عوامل در نظر گرفته می شود:

1. علل مستقیم ( یا آشکار)[6] مانند انباشت سرمایه فیزیکی و انسانی، تغییر فنی درونزا و ...

2. علل غایی (یا اصلی)[7] مانند شانس، عوامل جغرافیایی، سرمایه اجتماعی و فرهنگ، نهادها بخصوص نهادهای اقتصادی از جمله حقوق مالکیت و نهاد بازار و ...

بررسی روند متغیرهای شاخص کسب و کار

محیط کسب و کار در یک تعریف کلی مجموعه عواملی است که بر عملکرد بنگاه تاثیر می گذارد اما مدیر بنگاه نمی تواند آن را به سهولت تغییر دهد و تا زمانی که محیط کسب و کار بهبود نیابد بهبود عملکرد بنگاه ها و بطور کلی بخش خصوصی امکان پذیر نمی باشد. در این راستا و با توجه به اهمیت موضوع، بانک جهانی با استفاده از شاخص کسب و کار به بررسی و ارزیابی قوانین، مقررات و مجموعه عواملی که مستقیما بر روی انجام کسب و کار و رشد اقتصادی کشورها مؤثرند پرداخته و اقدام به رتبه بندی کشورهای جهان می نماید. رتبه هر کشور بر اساس متوسطی از رتبه اجزای تشکیل دهنده هر شاخص تعیین می شود. بطوریکه چنانچه کشوری از نظر قوانین و مقررات پوشش دهنده فعالیت های اقتصادی، نظیر قانون ورود به بازار، ورشکستگی، قوانین تشکیل مشاغل جدید و غیره و نیز مجموعه عوامل مؤثر بر عملکرد بنگاهها و در کل کسب و کار، بازدارنده باشد در رتبه بندی کشوری در مکانهای انتهایی قرار می گیرد. به نظر می رسد بررسی شاخص هایی که در محاسبه رتبه کل سهولت فضای کسب و کار مورد استفاده قرار می گیرند از اهمیت ویژه ای برخوردار باشند تا بتوان وضعیت ایران را از لحاظ نزول این رتبه مورد بررسی قرار داد. این شاخص ها عبارتند از:

اخذ مجوزها (مجموعه اقدامات اخذ تاسیس مجوز تا راه اندازی یک کارگاه را شامل می شود)

اشتغال

ثبت اموال(فرآیند لازم جهت ثبت دارایی در دفتر اسناد رسمی می باشد)

اخذ اعتبارات

حمایت قضایی از سهامداران جزء

پرداخت مالیات

تجارت فرامرزی

لازم الاجرا شدن قراردادها

تعطیل شدن کسب و کار

نتیجه گیری

در این مقاله بررسی اثر بهبود فضای کسب و کار بر رشد اقتصادی گروهی از کشورها که از نظر سطح درآمد، متوسط به بالا محسوب می شوند مورد مطالعه قرار گرفت با توجه به اینکه ایران نیز در این گروه درآمدی قرار دارد تأکید این مقاله بر تحلیل فضای کسب و کار ایران در دوره 1390-1384 در مقایسه با سایر کشورهای هم گروه اش می باشد.

در این مطالعه از مدل پانل به صورت اثرات ثابت استفاده شده و بر اساس نتایج برآورد، تمام متغیرها علامت مورد انتظار را داشته و در سطح 95 درصد معنادار هستند. متغیر نرخ تورم تأثیر منفی بر رشد اقتصادی داشته و متغیرهای دیگر  تآثیر مثبت بر رشد اقتصادی در این کشورها دارند.

بهبود شرایط کسب و کار بر رشد اقتصادی کشورهای مورد بررسی مؤثر است به گونه ای که با افزایش یک درصد در شاخص کسب و کار، بر رشد اقتصادی کشورها 0.06 درصد افزوده می گردد. بهبود شرایط کسب و کار، در نتیجه بهبود شاخص های محاسبه کننده این فضا در کشورها بوجود می آید. شاخص بهبود فضای کسب و کار با میانگین این شاخص در کشورهای گروه درآمدی ایران با استفاده از آزمون t مقایسه شد بر اساس این آزمون می توان نتیجه گرفت که عملکرد ایران در زمینه شاخص بهبود فضای کسب و کار تفاوت معنی داری با میانگین سایر کشورهای گروه درآمدی ایران دارد و از میانگین این کشورها پایین تر است.

Keywords: ایجاد کسب و کار فضای کسب و کار جهانی شدن رشد اقتصادی
این برای گرایش های: کارآفرینی، کاربرد دارد. همچنین این در گرایش های: کلیه گرایش ها، می تواند کاربرد داشته باشد. [ برچسب: ]

Skip Navigation Linksصفحه اصلی > دپارتمان ها > دپارتمان علوم انسانی > مديريت > گرایش ها > کارآفرینی > محصولات قابل دانلود کارآفرینی > تحقیق های آماده کارآفرینی > بررسی تاثیر بهبود فضای کسب و کار بر رشد اقتصادی در کشورهای منتخب با تاکید بر ایران (فایل word)