ضرورت ایجاد رشته زبان و ادبیات ارمنی به دلیل قدمت روابط ایران و ارمنستان و همچنین وجود هموطنان ارمنی از قرنها پیش در ایران، احساس شده است.
هدف از رشته زبان و ادبیات ارمنی تربيت افرادى است که براى تدریس زبان و ادبيات ارمنى به دانشآموزان مدارس خاص ارامنه کارآئى کافى داشته باشند. دروس به صورت تئورى است و تعدادى دروس تربيتى نيز براى آموزش فنون معلمى ارائه خواهد شد. مراکز جذب فارغالتحصيلان رشته زبان و ادبیات ارمنی در مدارس خاص ارامنه، مؤسسات فرهنگى و مذهبى ارامنه مىباشد.
زبان ارمنی یکی از زبانهای هندو اروپایی است که در منطقه قفقاز و به ویژه در کشور ارمنستان رواج دارد. با توجه به اینکه ارمنی ها تاریخی طولانی، بخشی از شاهنشاهی ایران بوده اند، تحت تاثیر فرهنگ ایرانی قرار گرفته اند و درصد بسیار بالایی از واژگان ایرانی، وارد زبان ارمنی شده است. به همین دلیل، زبان شناسان در ابتدا تصور می-کردند که زبان ارمنی یکی از زبان های ایرانی است، ولی با پژوهش های بیشتر به این نتیجه رسیدند که زبان ارمنی یکی از شاخه های مستقل زبان هند و اروپایی است.
زبان ارمنی دو گویش بزرگ اصلی دارد: یکی ارمنی شرقی و دیگری ارمنی غربی. زبان رسمی کشور ارمنستان گویش ارمنی شرقی است.
ارامنه معتقدند که زبان ارمنی، نقش فراوانی در بقای فرهنگ و هویت ملی ارامنه، داشته است. به عقیده آنان، طی قرن ها به دلیل فقدان حاکمیت ملی، تنها، زبان و فرهنگ ارمنی بوده که بقای ملیت ارمنی را تضمین کرده است.