دانلود پایان نامه جامعه شناسی با عنوان اقتصاد روستا و نقش زنان (فایل word)

ارائه تصويري از جايگاه كنوني زنان در توسعه روستايي و موقعيت فعلي آنها به لحاظ نقش آنها در فعاليتهاي اقتصادي و ديگر فعاليتها و در نهايت محدوديت‌ها و پايداري لازم جهت ارتقاي نقش زنان روستايي در فرآيند تحول روستائي و يافتن راهكارهايي جهت رفع موانع اشتغال زنان روستايي و پيشگيري از نيروي آنان در توسعه از اهداف كلي ؟ به شمار مي‌آيد. می توانید این تحقیق جامعه شناسی را به صورت فایل word دانلود نمایید.
قیمت : 1,360,000 ریال
شناسه محصول : 2010042
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار:
تعداد صفحات فارسي : 90
نوع فایل های ضمیمه : word
حجم فایل : 324 Kb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : پایان نامه جامعه شناسی با عنوان اقتصاد روستا و نقش زنان (فایل word)

چکیده

اقتصاد روستا، فعاليتهايي را در بر مي گيرد كه هر يك بر حسب گستردگي و وسعتي كه دارد در ارتقاء درآمد روستائيان مؤثر مي باشد. از اين رو بررسي هاي انجام شده نشان مي دهد كه هر قدر امكان بهره گيري از منابع درآمد براي روستائيان متنوع تر و فراوانتر باشد سطح درآمد و رفاه آن جامعه بالاتر بوده است براي مثال روستاهاي منطقه تالش به لحاظ برخورداري از امكان كشت محصولات متنوع (برنج، مركبات، تنباكو) از درآمد نسبتاً بهتري برخوردار مي باشند. يا مناطق ساحلي به لحاظ همجواري با دريا قادرند از طريق فعاليتهاي توريستي يا ماهيگيري درآمد حاصل از كشاورزي خود را تكميل نمايند. می توانید این تحقیق علوم اجتماعی را به صورت فایل word دانلود نمایید.

مقدمه

در بيان مفاهيم توسعه، ملاحظه شد كه همواره در توسعه، تحول مي‌يابد جزء ذاتي باشد و همانطوريكه تحول جنبه‌ مادي و فيزيكي را دربرمي‌گيرد جنبه معنوي و انساني را نيز دارد. لذا هدفهاي مشخص اصلي برنامه‌هاي توسعه مي‌يابد محور قرار دادن ابعاد انساني بشر و ارتقاء كيفيت اين جنبه‌ها باشد. بنابراين توجه به جنس مونث نه به عنوان نيمي از نيروي كار بلكه به عنوان نيمي از جمعيت و انسانهايي كه مستحق توجه بيشتر مي‌باشند مي‌بايست مد نظر برنامه‌هاي توسعه باشد.

در اين راستا ؟ زن و توسعه از دهه‌هاي بعد از 1960 وارد ادبيات توسعه گرديد و در اني ميان بخشي از اين رسالت بر دوش جغرافياي انساني كه قطب مهم و كار آمد مطالعات انرا ـ انسان تشكيل مي‌دهد قرار گرفت.

مساله اساسي كه در ابتداي تحقيق مد نظر بوده است تأكيد براين نكته داشته كه زنان داراي نقش چندگانه‌اي در خانواده و جامعه مي‌باشند، ليكن نقش توليدي زنان روستايي بصورتي پنهان به انجام رسيد دكتر تجلي اقتصادي و حتي اجتماعي يافته است. همچون از آنجائيكه بنيان اقتنصادي قريب به اتفاق روستاهاي كشور، كشاورزي و فعاليتهاي وابسته بدان مي‌باشد، بهره‌گيري از نيروي كار زنان عمدتاً در امور حاشيه‌اي، پرزحمت و بعضاً طاقت فرساست. اما در عين حال كار زنان نقشي اساسي در ممانعت از سقوط خانوار روستايي در فقر مطلق دارد.

منزلت اجتماعي و اشتغال زنان

جهت شناخت بهتر عوامل محيطي تأثيرگذار بر اشتغال زنان روستايي منطقه، علاوه بر گردآوري اطلاعات در مورد وظايف تخصصي، شناسايي تفكراتي كه در خانواده و يا در سطح جامعه درباره فعاليتهايي كه براي زنان يا مردان مناسب است و ميزان و منزلتي كه آنها در انجام اين وظايف بدست مي آورند مفيد است، بعضي از وظايف با توجه به سطح تكنولوژي بكار رفته و نظارت مستقيم بر كار، داراي منزلت بدون كم و كاست است.

اينكه كار در خانواده باشد يا در مزرعه يا براي ديگران با مزد يا بدون مزد بر منزلت زنان تأثير مي گذارد. كاري كه توسط كودكان و گروههاي كم درآمد انجام مي شود خواه ناخواه كم منزلت بشمار مي رود. از سوي ديگر ميزان مشاركت زنان در خريد و فروش و تجارت مي تواند سبب ارتقاء آگاهي آنان شده و پل ارتباط اطلاعاتي بين شهر و روستا باشند.

در رابطه با جايگاه اشتغال زنان در جامع ديدگاههاي متفاوتي وجود دارد. امين زاده در كتاب جمعيت شناسي كار وضعيت كاري زنان را اينچنين بيان نموده است. «با توجه به اينكه خانواده اساس و پايه هر جامعه است، كار زن در منزل بي اجرت و از نظر اجتماعي فاقد ارزش پولي است. زن در خانواده توليد كننده اي است كه تابع ارداده شوهر است و تحت انقياد براي استثمار اقتصادي هر چند كه فعاليت او غير مولد تلقي مي شود، اين چنين برداشت ناشي از انديشه اقتصاددانان و آمارشناسان بوده كه مشاركت زن را بدون مزد محسوب مي دارند و درآمد ملي منظور نمي كنند و در نتيجه در زمره جمعيت فعال مجاب نمي آيند»

معذالك طبق برآوردهايي كه به عمل آمده است، كار نامرئي زن خانه دار حدود 25 تا 40 درصد توليد ناخالص داخلي را تشكيل ميدهد، در صورتيكه زنان خانه دار جزء جمعيت فعال در نظر گرفته شوند و خدمات آنان در هزينه خدمات جامعه به حساب آيد، بدون شك دگرگوني عمده اي در جهت يابي برنامه هاي مختلف  سياست اجتماعي بوجود خواهد آمد. اين درحاليست كه گروهي ديگر بر يكپارچگي كار زن و مرد تأكيد داشته و كار زنان  كار مردان ، سامان دهنده بنيان اقتصادي - اجتماعي نهاد خانواده مي دانند.

فهرست مطالب

فصل اول: نقش و حيطه كارزنان در فعاليتهاي غير زراعي

·         دامداري و پرورش طيور

·         زنبورداري

·         نوغانداري

·         صنايع روستايي

فصل دوم: ويژگيهاي اجتماعي - اقتصادي فعاليتهاي زنان روستايي منطقه

·         كم و كيف درگيري زنان در انواع فعاليتها

·         منزلت اجتماعي و اشتغال زنان

·         جايگاه اشتغال زنان و درآمد خانوار در منطقه

·         نقش زنان روستايي تالش در حمايت و حفاظت از منابع طبيعي و محيط زيست

فصل سوم: نتيجه‌گيري و پيشنهادات

·         مقدمه

·         پيشنهادات

·         پيوستها

·         حفظ كيان خانواده

·         كاهش فقر و تأمين عدالت اجتماعي

·         رشد سواد آموزي و گسترش تسهيلات آموزشي

·         تأمين نيازهاي بهداشتي:

·         ارتقاي منزلت زنان روستايي

·         فهرست  منابع مأخذ فارسي

Keywords: اقتصاد زنان روستایی
این برای گرایش های: کلیه گرایش ها، کاربرد دارد. [ برچسب: ]

Skip Navigation Links