دانلود پاورپوینت تحقیق مهندسی ایمنی با عنوان کارگاه صدا واثرات آن بر بدن

ازآنجا که صدا رایجترین عامل زیان آور فیزیکی محیط کار است وحس شنوایی از مهمترین حواس انسان وبعنوان زیر بنای گفتار وزبان قلمداد می شود لذا افت شنوایی ناشی از صدا در صدر بیماریهای شغلی در جهان قرار دارد . این بیماري درمان طبی ندارد وهدف از برنامه حفاظت شنوایی پیشگیري از ایجاد افت شنوایی درافراد شاغل است و پنج فاز آن شامل: آموزش، بررسی مواجهه با صدا (پایش فردي ومحیطی)، کنترل هاي مهندسی و مدیریتی صدا، ادیومتري وارزیابی برنامه است که به شرح آن می پردازیم. می توانید این تحقیق مهندسی ایمنی را به صورت پاورپوینت دانلود نمایید.
قیمت : 1,270,000 ریال
شناسه محصول : 2009726
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار:
تعداد صفحات فارسي : 52
نوع فایل های ضمیمه : powerpoint
حجم فایل : 1 Mb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : پاورپوینت تحقیق مهندسی ایمنی با عنوان کارگاه صدا واثرات آن بر بدن

چکیده

صدای بلند شایعترین علت کاهش شنوایی است . کاهش شنوایی حسی عصبی در جوامع امروزی به همراه توسعه تکنولوژی وگسترش صنایع مختلف وافزایش آلاینده های زیست محیطی شیوع زیادی یافته است. تاثیرات سوء صداي بلند در قالب تخریب سیستم شنوایی وکاهش  شنوایی حسی و عصبی و تاثیر مستقیم بر برقراري ارتباط گفتاري در کنار تاثیرات سوء بر سایر اندامها از جمله سیستم اعصاب ، قلب و عروق ، غدد درون ریز و خون کاملا مشخص شده است . بر اساس شاخصهای آمارواحد بهداشت حرفه ای کشور در مرکز سلامت ومحیط کاردر سال 85 بالغ بر 468840 نفر نیروی کار شاغل در کارگاههای تحت پوشش به صورت جدی در معرض صدای مخاطره آمیز بوده واز 583499 نفر معاینه شده 34714 نفر مبتلا به افت شنوایی ناشی از صدا بوده اند که این آمار در مقایسه با سایر بیماریهای شغلی بسیار بالا است. می توانید این تحقیق مهندسی ایمنی را به صورت پاورپوینت دانلود نمایید.

ازآنجا که صدا رایجترین عامل زیان آور فیزیکی محیط کار است وحس شنوایی از مهمترین حواس انسان وبعنوان زیر بنای گفتار وزبان قلمداد می شود لذا افت شنوایی ناشی از صدا در صدر بیماریهای شغلی در جهان قرار دارد  . این بیماري درمان طبی ندارد وهدف از برنامه حفاظت شنوایی پیشگیري از ایجاد افت شنوایی درافراد شاغل است و پنج فاز آن شامل: آموزش، بررسی مواجهه با صدا (پایش فردي ومحیطی)، کنترل هاي مهندسی و مدیریتی صدا، ادیومتري وارزیابی برنامه است که به شرح آن  می پردازیم.

مقدمه اي بر آناتومي و فيزيولوژي گوش

گوش از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است. امواج صوتی مراحل مختلفی را درون گوش طی می‌کنند تا به اعصاب شنوایی تبدیل شوند. هر کدام از اجزای گوش روي این امواج تاثیر گذاشته (تقویت، جمع آوری ، تغییر فرکانس ، انتقال و...) و به اعصاب شنوایی می‌رسند. ساختمان گوش از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است.                                

سيستم شنوايي شامل:

گوش خارجی

ميانی

داخلی

اعصاب شنوايی و كورتكس

رديف شنوايی

تمام ارتعاشات مكانيكی بوسيله گوش انسان قابل دريافت ودرك نيست وبايد دامنه وفركانس آن در ناحيه معينی باشد، تا شنيده شود. اين ناحيه را رديف شنوايی می نامند. ودر افراد مختلف متغير است وبستگی به سن ، جنس ،كاهش احتمالی شنوايی، شرايط فيزيولوژی وغيره دارد. گستره فركانسی قابل شنيدن توسط گوش انسان در يك فرد جوان با شنوايی طبيعی 20 تا 20 هزار هرتز است. وفركانسهای مكالمه بين 500 تا 4000 قرار دارد.

اثرات صدا بر انسان

 صدمه به دستگاه شنوايی

·         تداخل با مكالمه: مكالمه درمحيط های كاری بعنوان يكی از راههای ارتباط می باشد كه در صورت وجود صدای زمينه مخصوصاً در فركانس های‌ مكالمه (2000-100هرتز)

·         می تواند ارتباط  بين افراد را از طريق كلامی مختل سازد و باعث بروز اشتباه و نيز حوادث گردد. در ارزيابی صدا، تراز تداخل با مكالمه نيز محاسبه می گردد و مورد توجه قرار می گيرد.

·         اثر برروی اندام بينايی : در مواجهه با صدا ، كنترل تطابق و عكس العمل به نور كم می شود .

·         اثر بر سيستم تعادلی :(گيجی ،تهوع،اختلال در راه رفتن)

·         ناراحتی اجتماعی : مانند اثر بر خواب و روابط اجتماعی و خانوادگی خصوصاً هنگامی كه افت شنوايی به ناحيه مكالمه سرايت نموده باشد . افرادی كه دچار افت دائم شنوايی شوند ميل دارند اين عارضه مخفی بماند ،لذا در مناسبات اجتماعی كمتر شركت می كنند.

·         اثرات عصبی : اثر بر دستگاه گوارش شامل :اختلالات و حتی دردهای‌ شكمی و ترشح زياد اسيد معده و تشديد بيماريهای مرتبط

·         اثرات جانبی: شامل كاهش راندمان كار ، افزايش ريسك حوادث

·         اثرات روانی: هيجان،تحريك پذيری و اختلالات روانی .مطالعات نشان داده است كه افرادی كه با صدا مواجهه دارند بيشتر به اختلالات روانی دچار می شوند.

·         اثرات فيزيولوژيك عمومی: صدا می تواند باعث تحريك عصبی شده و ضربان قلب،فشار خون و مصرف اكسيژن وتعداد تنفس را افزايش دهد كه اين تغييرات بر عملكرد دستگاههای بدن اثر نامطلوب دارد. اين عوارض برای كسانی‌ كه بيماريهای قلب وعروق دارند وهمچنين زنان باردار بسيار خطرناك است .

شنوايی سنجی

در اديومتري ميدان شنوايي از راه هوا يي و استخواني تعيين مي شود و اصول آن تحريك گوش بوسيله دستگاه با ارسال علائم صوتي ، تعيين حساسيت شنوايي نسبت به فركانسها و شدت هاي متفاوت و رسم منحني مربوط مي باشد .اديومتري شامل دو بخش AC سنجش شنوايي از راه هوايي  و BC سنجش شنوايي از راه استخواني  است كه در روش اول سيستم شنوايي خارجي ، مياني و داخلي  ود ر BC  گوش داخلي مورد بررسي قرار مي گيرد.

این تحقیق به بررسی عناوینی که در زیر مطرح شده است می پردازد.

v      مقدمه اي بر آناتومي و فيزيولوژي گوش

v      رديف شنوايی

v      صدمات صوتی به دستگاه شنوایی

v      مراحل کری شغلی

v      محدوده های افت شنوایی

v      عوامل مؤثر در افت شنوايی ناشی از صدا

v      كنترل صدا

v      استاندارد صدا

v      اندازه گيری صدا

v      شنوايی سنجی

v      ادیوگرام

 

 

Keywords: اثرات صدا شنوایی سنجی سیستم شنوایی آسیب گوش
این برای گرایش های: کلیه گرایش ها، کاربرد دارد. [ برچسب: ]