دانلود مروری بر تحولات نظام بودجه ریزی

تفاوت‌های مربوط به كاربرد سیاستهای مالی لزوماً ارتباطی با كاربرد نظام‌های بودجه‌ریزی ندارد. شمار زیادی از كشورهای در حال توسعه از نظام بودجه‌ریزی كشورهای استعماری سابق (انگلیس و فرانسه) و همچنین نظام‌های بودجه‌ریزی كشورهای آمریكای لاتین (كه مخلوطی از نظام بودجه‌ریزی فرانسه و انگلیس است) استفاده می‌كنند.
قیمت : 485,000 ریال
شناسه محصول : 2002929
نویسنده/ناشر/نام مجله :
سال انتشار: 2010
تعداد صفحات فارسي : 73
نوع فایل های ضمیمه : word
حجم فایل : 490 Kb
کلمه عبور همه فایلها : www.daneshgahi.com
عنوان فارسي : مروری بر تحولات نظام بودجه ریزی

چکیده


1- مقدمه

با توجه به خصوصیات متفاوت اقتصادی، اجتماعی كشورهای صنعتی پیشرفته و كشورهای كمتر توسعه یافته، در ادبیات مربوط به بودجه‌ریزی به این دو گروه از كشورها جداگانه اشاره شده است. كاربرد سیاست مالی در كشورهای صنعتی با كاهش بیكاری به وسیله ایجاد تحرك در تقاضا از طریق كسری بودجه بوده است. در دوره‌هایی كه تقاضا در سطح پایینی قرار دارد. كشورهای صنعتی با منابع تولیدی عاطل از جمله تجهیزات سرمایه‌ای و نیروی انسانی روبرو هستند. در این گونه مواقع سیاست مالی با ایجاد تحرك لازم در تقاضا می‌تواند اثرات دوری را به حداقل برساند.

در كشورهای در حال توسعه مشكل حادتر است. در این كشورها بیكاری دوری نبوده بلكه ساختاری است، و استفاده از سیاستهای مالی برای ایجاد قدرت خرید بیشتر موجب افزایش قیمت و واردات خواهد شد. علاوه بر این كشورهای در حال توسعه با مشكل عدم ثبات كوتاه مدت ناشی از عواملی چون كشت نامطلوب در بخش كشاورزی، كاهش قیمت كالاهای صادراتی و نظایر آن روبرو هستند. لذا، نقش سیاست مالی در این كشورها علاوه بر نقش متعارف آن، ایجاد رشد اقتصادی و افزایش نرخ بهره‌برداری از ظرفیت‌های موجود تولیدی است. در این كشورها به دلیل ضعف بازارهای مالی، وجود بخش‌های غیرپولی در اقتصاد و همچنین نقش عمده دولت در فرآیند تولید، از سیاستهای پولی استفاده كمتری می‌شود.

تفاوت‌های مربوط به كاربرد سیاستهای مالی لزوماً ارتباطی با كاربرد نظام‌های بودجه‌ریزی ندارد. شمار زیادی از كشورهای در حال توسعه از نظام بودجه‌ریزی كشورهای استعماری سابق (انگلیس و فرانسه) و همچنین نظام‌های بودجه‌ریزی كشورهای آمریكای لاتین (كه مخلوطی از نظام بودجه‌ریزی فرانسه و انگلیس است) استفاده می‌كنند. به همین دلیل است كه بررسی‌های بعمل آمده در زمینه نظام بودجه‌ریزی به جای اشكال‌های فنی، بیشتر اشاره به عوامل اداری- تشكیلاتی داشته‌اند. "كایدن و وایلدافسكی" در بررسی كه در این زمینه كرده‌اند، كشورهای فقیر را كشورهایی با مشكلات بودجه‌ای خاص تلقی كرده‌اند. آنها كشورهای فقیر را كشورهای با درآمد سرانه كمتر از 900 دلار، سطح پایین تجهیز منابع، بدون حساب بودن هزینه‌ها و نظام اداری ضعیف دانسته‌اند....

Keywords: تحولات نظام بودجه ریزی
این برای گرایش های: مدیریت مالی، کاربرد دارد. سایر ، را ببینید. همچنین این در گرایش های: کلیه گرایش ها، می تواند کاربرد داشته باشد. همچنین این در گرایش های: حسابداری، می تواند کاربرد داشته باشد. سایر ، را ببینید. [ برچسب: ]