نقشه کشی علمی است که در سطح بین المللی به زبان زنده و گویای صنعت مشهور است و به انحناء مختلف در فرآیندهای تولیدی و صنعتی نقش مهمی ایفا نموده و یکی از نشانه های رشد صنعتی سالانه هر کشوری، حجم نقشه های ترسیمی آن است. در این رشته می توان با برخورداری از علوم پایه، تجسم اجسام، خلاقیت، نو آوری، یاری تکنولوژی و با الهام از هنر نقشه کشی به طراحی قطعات مختلف صنعتی دست یافت.
هدف از رشته نقشه كشي عمومي آماده نمودن كادر طراحي قطعات صنعتي مورد نياز حال و آينده كشور است. در اين رشته هنرجويان بايستي توانايي نوآوري و تفكر خلاق داشته باشند. يعني هم هنر و هم صنعت را درك كرده و با برخورداري از مباحث كاربردي علوم پايه، تجسم اجسام، ياري تكنولوژي و با الهام از هنر نقشهكشي به تهيه نقشه ها و طراحي قطعات مختلف صنعتي بپردازند.
رشته نقشهكشي عمومي در فرآيندهاي توليدي و صنعتي نقش مهمي ايفاء نموده و از نشانههاي رشد صنعتي هر كشوري محسوب ميشود. هنر جویان این رشته در طی دوران تحصیل با نقشه کشی صنعتی، هندسه ترسیمی، محاسبات فنی، آزمایشگاه اندازه گیری دقیق، نقشه کشی به کمک کامپیوتر، جوشکاری قطعات، طراحی قطعات صنعتی و کار با ماشین های تراش، فرز و صفحه تراش به منظور ساخت قطعات و ... . آشنا می شوند.
هنر جويان اين رشته مي توانند در دوره هاي كارداني، كارشنـــــاســي و كارشناسي ارشد و دكترا در دانشــگاه هاي داخل و خارج كشور و آموزشکده های فنی در گروه مکانیک به ادامه تحصيل بپردازند.
در مقطع کاردانی نقشه کشی، دو رشته برای ادامه تحصیل هنرجویان در دانشگاه های فنی و حرفه ای وجود دارد:
- نقشه کشی عمومی-نقشه کشی و طراحی صنعتی
- طراحی صنعتی
براي كساني كه مهارت هاي لازم را در بخش هــاي مختلف اين رشه بدست آورند بازار کار خوب و مطلوبي در سراسر ايران خصوصاً در كارخانجات صنعتـي كارگاه هاي صنعتي، و كليه شهرهاي با جمعيت از متوسط به بالا وجود دارد و امكــــــان احداث كارگاه هاي كوچك شخصي نيز بسيار آسان است. البته لازم به ذکر است که هنرجویان این رشته نباید به دیپلم اکتفا کنند و حتما باید در مقاطع بالاتر تحصیل نمایند تا بتوانند شغلی بدست آورند .