در دنیای امروز تأمین آسایش و آرامش روحی بشری یکی از هدف های اصلی بوده و بکارگیری تکنولوژی و علوم پیشرفته در طراحی و خلق فضا و اجرای پروژه های معماری از اهمیت خاصی برخوردار است. امروزه ارتباط تصویری دارای جایگاه ارزشمندی است و نقشه کشی معماری یکی از مهمترین گرونه های آن بوده و در تمامی رشته های فنی مورد استفاده قرار می گیرد. فراگیری علم و هنر معماری و آشنایی با سبک و شیوه های معماری اسلامی ایران و جهان و بناهای تاریخی سایر ملل از مباحث بسیار مهم و ضروری این رشته به شمار می رود. هنرجویان این رشته در طی دوران تحصیل با مبانی هنرهای تجسمی، ترسیم فنی و نقشه کشی، طراحی و درک تصاویر، حجم و ماکت سازی، متره و برآورد، کاربرد رایانه در نقشه کشی، مبانی طراحی معماری، بناهای تاریخی، مواد و مصالح ساختمانی، نقشه برداری و ترازیابی با دوربین های نیوو و .. آشنا می شوند.
هنر جويان اين رشته مي توانند در دوره هاي كارداني آموزشکده های فنی، كارشنـــــاســي و كارشناسي ارشد و دكترا در دانشــگاه هاي داخل و خارج كشور در گروه معماری به ادامه تحصيل بپردازند.
رشته کاردانی پیوسته نقشه کشی معماری با هدف تربیت افرادی که بتوانند فاصله تخصصی بین مهندس معمار و سطوح پایین تخصصی را در کارهای اجرایی معماری پر کرده و در زمینه طراحی به عنوان دستیار مهندس معمار فعالیت کنند، شکل گرفته است. کاردان معماری می تواند مهندسین معمار را در زمینه های ارائه، ترسیم و رساندن یک طرح اولیه مهندس طراح به فاز 1 و 2 (ترسیم نقشه های معماری و اجرایی) یاری کرده و در تمامی زمینه های کمی و کیفی بین مهندس معمار و افراد کم تخصص یا بی تخصص ارتباط مناسبی برقرار کند. هم اکنون سه رشته در زمینه نقشه کشی معماری در مقطع کاردانی این رشته در دانشگاه های فنی و حرفه ای وجود دارد:
- نقشه کشی معماری-معماری
- شهرسازی
- معماری سنتی
پس از پایان دوره تحصیلی کاردانی پیوسته علمی کاربردی نقشه کشی معماری، فارغ التحصیلان این رشته دارای توانمندی های زیر می باشند :
- توانایی کار در دفاتر فنی و معماری (مهندسین مشاور) و کمک در جهت ارائه کار طراح
- توانایی اداره کارگاه های کوچک ساختمانی
- توانایی نظارت بر کارهای اجرایی ساختمانی و معماری و کمک در جهت صحت و دقت انجام کارها