Skip Navigation Links

شنوایی سنجی

دكتري تخصصي (Ph.D) رشته شنوايي شناسي (Ph.D degree in Audiology) يكي از رشته هاي علوم پزشكي است كه به مطالعه دستگاه شنوايي و تعادل مي پردازد. رشته شنوايي شناسي به مباحث آموزشي و پژوهشي آخرين دستاوردهاي علمي در حيطه هاي تشخيصي، حفاظت شنوايي و پيشگيري از اختلالات شنوايي و تعادل و توانبخشي به موقع افراد دچار آسيب شنوايي و تعادل و مديريت طراحي وسائل و تجهيزات شنوايي شناسي مي پردازد.

با توجه به سلامت جسمي و فكري كه تأمين، حفظ، ارتقاء و عدالت در سلامت افراد جامعه از اركان اصلي توسعه جامعه اسلامي مان و نيز (سلامت) از مهمترين اهداف سازمان جهاني بهداشت (WHO) است و از طرفي ارتقاء سطح ارزش هاي اخلاقي و اعتقادي كه جزء لاينفك آموزش و از الويت هاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي است، دكتري تخصصي رشته شنوايي شناسي در حفظ سلامت فردي و اجتماعي در مقابل آسيب هاي ناشي از صداهاي (نويزهاي) صنعتي، با توجه به روند افزايشي صنعتي شدن كشور نقش به سزايي دارد بنابراين تدوين دكتري تخصصي رشته شنوايي شناسي به منظور توانمندسازي نيروهاي متعهد و متخصص در زمينه هاي فوق بتوانند با انجام پژوهش هاي مستقل صاحب نظر بوده و نظريه هاي جديد و متقني در اثبات و رد تئوري هاي مختلف (در حيطه هاي علوم اعصاب شنوائي شناسي) ارائه نمايد.

برنامه آموزشي مقطع دكتري تخصصي رشته شنوايي شناسي با عنايت به لزوم توجه به نقش و اهميت حياتي شنوايي در يادگيري زبان، گفتار، مهارت هاي ارتباطي و نيز ارتقاء سطح سلامت كه از مهمترين اهداف سازمان جهاني بهداشت و از اولويت هاي برنامه آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي است، همچنين با در نظر گرفتن معيارهاي جامعه دانشگاهي در زمينه مراقبتهاي بهداشتي و درمان توانبخشي تدوين شده است كه افراد متخصص و متعهد در حيطه علوم نظري و باليني براي اين رشته تربيت كند. و در نهايت رسالت اين رشته تربيت دانش آموختگاني است كه موارد ذيل را شامل مي شوند:

- هم ترازي با سطح علمي مراكز دانشگاهي دنيا

- ايجاد زمينه هاي تخصصي لازم براي تربيت متخصص در رشته شنوايي شناسي، تأمين نيروي انساني ماهر و كارآمد به منظور انجام فعاليت هاي آموزشي، پژوهشي، مشاوره اي و مديريتي مختلف مرتبط با رشته در حيطه هاي تشخيصي، حفاظت شنوايي و پيشگيري، و توانبخشي در مراكز دانشگاهي و تحقيقاتي در سطوح ملي، منطقه اي و بين المللي

- ابداع روش هاي نو و ارائه تئوري هاي جديد در مراكز دانشگاهي و تحقيقاتي و ستادي

دانش آموختگان دوره دكتري تخصصي رشته شنوايي شناسي داراي نقش هاي آموزشي، پژوهشي، مديريتي و مشاوره اي مي باشند. استراتژي كلي اجرايي برنامه آموزشي دكتري تخصصي رشته شنوايي شناسي تلفيقي از استاد محوري و دانشجو محوري بر حسب نوع واحد درسي، نياز و شرايط موجود مي باشد. همچنين طراحي برنامه هاي آموزشي رشته شنوايي شناسي در مقطع دكتري تخصصي رشته شنوايي شناسي مبتني بر وظايف حرفه اي آينده دانش آموختگان و ايجاد مهارت هاي لازم مي باشد.

دوره دكتري تخصصي رشته شنوايي شناسي به منظور ارتقاء توان علمي و پژوهشي دانشجو ارائه خواهد شد و شامل يك بخش دروس تئوري و عملي و يك بخش پژوهشي مشتمل بر پايان نامه تخصصي كه پس از موفقيت در آزمون جامع (بورد) انجام مي گيرد. شايان ذكر است برنامه آموزشي دكتري تخصصی رشته شنوايي شناسي طراحي شده، آينده نگر بوده و توانايي هماهنگي با تغييرات الگوهاي آموزشي و پژوهشي را دارا مي باشد. ضمن آنكه امكان بهره گيري از آموزش مدام و بازآموزي متناسب با نيازها و فن آوري روز دنيا وجود دارد.


تعداد بازدید : 2415


تخمین زمان و هزینه ترجمه، در این قسمت می توانید زمان و هزینه سفارش ترجمه خود را تخمین بزنید

کتابخانه الکترونیک
دانلود مقالات ترجمه شده
جستجوی مقالات
با انتخاب رشته مورد نظر خود می توانید مقالات ترجمه شده آن رو به صورت موضوع بندی شده مشاهده نمایید